چهارشنبه، بهمن ۲۶، ۱۳۹۰

دادگاه فرشید فتحی، شهروند مسیحی ۱۷ اسفند برگزار خواهد شد


خبرگزاری هرانا – با گذشت بیش از ۴۰۰ روز از بازداشت فرشید فتحی در کریسمس سال ۲۰۱۰ در بند ۲۰۹ زندان اوین سرانجام تاریخ دادگاه وی اعلام شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، این زندانی عقیدتی که از کریسمس سال گذشته به صورت بلاتکلیف در بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری می شود تنها برای انکار ایمان خود و عدم قبول خواسته بازجویان بیش از یک سال و یک ماه را در سلول انفرادی بسر برده است.

فرشید فتحی که دارای یک همسر و دو فرزند خردسال است همزمان با بازداشت بیش از ۶۰ تن از شهروندان مسیحی در کریسمس سال گذشته بازداشت شده است، بازجویان وزارت اطلاعات برای شکنجه روحی این زندانی کلیه مقدمات آزادی وی را فراهم کرده و در زمان خروج از بند ۲۰۹ مجددا وی را به بند بازگرداندند.
دادگاه وی نیز تا کنون چند بار به بهانه های مختلفی به تعویق افتاده است، گفته می شود وی به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی محاکمه خواهد شد، اتهام کلیشه ای که در طی سالهای اخیر به کلیه بازداشت شدگان از سوی بازجویان و بازپرسی تفهیم می شود.
فرشید فتحی و نورالله قبیتی زاده از بازداشت شدگان کریسمس سال ۲۰۱۰ هستند که کماکان در بازداشت و به صورت بلاتکلیف بسر می برند.
هم اکنون فرشید فتحی در زندان اوین، فرهاد سبک روح، ناصر ضامن دزفولی، داوود علیجانی و نورالله قبیتی زاده در زندان کارون، ماسیس موسسیان در زندان رجایی شهر و فریبرز آرزم و بهنام ایرانی در زندان ندامتگاه کرج از جمله شهروندان مسیحی در بند هستند.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
  • اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمی توان به صرف داشتن عقیده ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد.
  • بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
  • بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می باشد.
  • ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخص با مساوات کامل حق دارد که دعوایش در دادگاهی مستقل و بی‌طرف، منصفانه و علنی رسیدگی شود و چنین دادگاهی درباره حقوق و الزامات وی، یا هر اتهام جزایی که به او زده شده باشد، تصمیم بگیرد.
  • ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخصی حق دارد از آزادی اندیشه، وجدان و دین بهره‌مند شود: این حق مستلزم آزادی تغییر دین یا اعتقاد و همچنین آزادی اظهار دین یا اعتقاد، در قالب آموزش دینی، عبادت‌ها و اجرای آیین‌ها و مراسم دینی به تنهایی یا به صورت جمعی، به طور خصوصی یا عمومی است.
  • ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.
  • بند ۱ ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی فکر، وجدان و مذهب دارد. این حق شامل آزادی داشتن یا قبول یک مذهب یا معتقدات به انتخاب خود، همچنین آزادی ابراز مذهب یا معتقدات خود، خواه بطور فردی یا جمعی، خواه به طورعلنی یا در خفا در عبادات و اجرای آداب و اعمال و تعلیمات مذهبی می باشد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر