مسئول امور خاورمیانه ضمن انتقاد ازمخالفت مقامهای ایرانی با احداث مسجد در تهران میگوید:«کشور آلمان به رغم اینکه یک کشور مسیحی است، اجازه میدهد بزرگترین مسجد مسلمانان در اروپا ساخته شود.»
به گزارش «محبت نیوز» برخی از نمایندگان اهل سنت در تهران در تماس با دویچه وله خبر دادند که «روند ممانعت از برگزاری نمازهای دسته جمعی درمناطق مختلف تهران همچنان ادامه دارد و امسال حتی از اقامهی نماز دسته جمعی در منازل هم جلوگیری کردهاند».
یکی از فعالان مذهبی اهل سنت در تهران که نخواست نامش فاش شود به دویچه وله گفت: «ما در تهران مسجدی نداریم و پیش از این خواستار برگزاری نماز در میادین شهر و پارک شده بودیم، اما مقامهای اداری شهر با آن مخالفت کردند.این درخواست ما برای ادای وظایف دینی بوده و جنبه سیاسی ندارد و نظام را هم تضعیف نمیکند.»
وی در ادامه انتقاد کرد به اینکه درخواست آنها از سوی عدهای از مسئولان که «تعصباتی» دارند، رد شده است. منابع رسمی و مقامهای استان تهران "ممانعت از برگزاری نماز عید قربان" را تا بحال تائید نکردهاند.
"وضعیت اهل سنت در ایران با بهار عربی ارتباط دارد"
به نظر کمال سیدو، مسئول امور خاورمیانه در "بنیاد مدافع حقوق ملتهای تحت ستم" که مرکز آن در شهر هانوفر آلمان است، تشدید فشارها بر اهل سنت در آستانهی عید قربان با وضعیت جدید کشورهای عربی ارتباط دارد.
سیدو میگوید: «فشار به پیروان اهل تشیع که در کشورهای عربی در اقلیت زندگی میکنند زیاد شده و ایران این مسئله را هم بهانه میکند.» این کارشناس ضمن انتقاد ازمخالفت مقامهای ایرانی با احداث مسجد در تهران میگوید:«کشور آلمان به رغم اینکه یک کشور مسیحی است، اجازه میدهد بزرگترین مسجد مسلمانان در اروپا ساخته شود.»
فشار به اقلیتهای دینی در آستانهی انتخابات
بنظر کاوه قریشی، روزنامه نگار و آگاه به مسائل اقلیتهای قومی و دینی، فشارهای اخیر در کشور را نمیتوان از اتفاقاتی که در سطح حاکمیت میافتد جدا کرد. وی در این باره تاکید میکند: «بویژه در اختلافات "جریان انحرافی و اصول گرایان" در یکسال گذشته تهدیدها و فشارها به اقلیت بهایی، دراویش گنابادی و نوکیشان مسیحی هم تشدید یافته است.»
کاوه قریشی تاکید میکند که در آستانهی انتخابات سرکوب اقلیتهای دینی و فشار بر آنان از جمله دراویش گنابادی تقریبا به سنت تبدیل شده و حاکمیت به دلیل گرایش پیروان گنابادی به کاندیداهای منتقد فشار را بیشتر میکند.
ناامید از بهبود وضعیت
به باور کارشناسان وضعیت کنونی اهل سنت، شخصیتها و رهبران مذهبی اهل تسنن در ایران را ناخرسند کرده است.
کارشناسان در این رابطه به نامهی نمایندگان مجلس به رئیس جمهور در دوم شهریور و همچنین نامه سرگشاده سیصد تن از نمایندگان و فعالان اهل سنت در ۲۶ شهریور ۱۳۹۰ اشاره میکنند و نتیجه میگیرند که به "درخواستهای خیرخواهانه و قانونی" اهل سنت بیتوجهی میشود و این مسئله رهبران اهل سنت را نسبت به بهبود وضعیتشان در ایران ناامید کرده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر