عبدالکريم لاهيجی: قوانين ايران در مجازات اعدام "سخاوتمندند"
تارنمای فدراسيون بينالمللی جامعههای حقوق بشر گفتگویی با عبدالکریم لاهیجی، نايب رئيس فدراسيون بينالمللی جامعههای حقوق بشر و رئيس جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران، به زبان فرانسوی انجام داده است. گزارش تارنمای رادیو زمانه از این گفتگو را در زیر می خوانید.
عبدالکريم لاهيجی در گفتگويی با تارنمای فدراسيون بينالمللی جامعههای حقوق بشر درباره تمديد مأموريت احمد شهيد، قانون مجازات اسلامی و افزايش فشارها در آستانه انتخابات رياست جمهوری يازدهم در ايران سخن گفت.
نايب رئيس فدراسيون بينالمللی جامعههای حقوق بشر و رئيس جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران، در اين گفتوگوی تازه که يکم فروردينماه منتشر شده در رابطه با تمديد مأموريت احمد شهيد، گزارشگر ويژه حقوق بشر ايران از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت: "از سالها پيش وضعیت حقوق بشر در ایران به دلیل نقض حقوق و آزادیهای اساسی در این کشور در دستور کار مجمع عمومی و دیگر نهادهای سازمان ملل قرار دارد. اما در شرايط کنونی به دليل تشديد نقض حقوق بشر در ايران مأموريت گزارشگر ويژه سازمان ملل که در سال ۲۰۱۱ انتخاب شد، از اهميت ويژهای برخوردار است."
احمد شهيد، وزير امور خارجه پيشين مالديو، ۲۷ خرداد ۱۳۹۰ بهعنوان گزارشگر ويژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ايران انتخاب شد و تاکنون چندين گزارش از وضعيت حقوق بشر در ايران ارائه داده که هر بار با برخوردهای شديد جمهوری اسلامی روبهرو شده است.
ايران پس از گذشت نزديک به دو سال از انتخاب احمد شهيد هنوز به وی اجازه نداده است تا بهمنظور بررسی وضعيت حقوق بشر در ايران از اين کشور ديدار کند.
عبدالکريم لاهيجی افزود: "ادامه مأموريت گزارشگر سازمان ملل برای قربانیان نقض حقوق بشر، خانوادههای آنها و حتی برای ما، تنها راه فشار به مقامات ایرانی برای ترک سیاست سرکوبشان است."
اين حقوقدان در مورد وضعيت مدافعان حقوق بشر که در زندانهای ايران بهسر میبرند گفت ايران "يکی از بزرگترين زندانهای جهان" برای فعالان حقوق بشر است.
بهگفته عبدالکريم لاهيجی از سال ۲۰۰۹ (۱۳۸۸) پس از اعتراضات مردمی به نتايج دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری در ايران، بسياری از دستگيرشدگان از فعالان حقوق بشر، وکلا و روزنامهنگاران بودند که پشت درهای بسته ناعادلانه محاکمه شدند.
لاهيجی گفت: "۱۰ وکيل، نزديک به ۳۰ روزنامهنگار و دهها فعال مدنی در حال حاضر در زندان بهسر میبرند. نسرين ستوده، عبدالفتاح سلطانی، محمد سيفزاده و محمدعلی دادخواه، وکلای زندانی، به دليل دفاع حقوقی از زندانيان سياسی، به شش تا ۱۱ زندان محکوم شدهاند."
وی با تأکيد بر اينکه در شرايط کنونی مدافعان حقوق بشر در ايران هيچ حاشيه امنی برای فعاليت خود ندارند، افزود: "سرکوب به شکل سيستماتيک صورت میگيرد و افراد متعهد برای دفاع از حقوق بشر يا بايد شکنجه را بپذيرند يا تبعيد."
نايب رئيس فدراسيون بينالمللی جامعههای حقوق بشر در مورد قانون مجازات اسلامی گفت اين قانون چندين بار مورد اصلاح قرار گرفته که تاکنون هنوز اين اصلاحات عملی نشدهاند.
وی این اصلاحات را "فرصت بزرگ از دست رفته" خواند و گفت: "بهرغم توصيه مکرر نهادهای مختلف سازمان ملل، بسياری از کشورهای در چارچوب بررسی دورهای جهانی حقوق بشر و بسياری از سازمانهای غيردولتی، قانون جديد بهعنوان يکی از «سخاوتمندترين» قوانين در مورد صدور مجازات اعدام باقی خواهد ماند."
لاهيجی با بيان اينکه "ايران هنوز به اعدام افراد زير سن قانونی پايان نداده است"، گفت: "مجازات مرگ در ايران نهتنها برای جرايم عمومی بلکه برای قاچاق مواد مخدر و حتی آزار و اذيت نيز صادر میشود."
وی افزود: "به همين خاطر است که از پنج سال پيش تاکنون، هر سال در ايران دستکم ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر اعدام میشوند."
عبدالکريم لاهيجی در مورد آزادیهای سياسی در آستانه انتخابات رياست جمهوری يازدهم در ايران گفت: "وضعيت در حال حاضر بحرانی در ماههای اخير رو به وخامت گذاشته است."
اين مدافع حقوق بشر ضمن اشاره به اينکه افراد دستگيرشده در اعتراضات ۱۳۸۸ همچنان در زندان بهسر میبرند و ميرحسين موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد نيز از دو سال پيش همچنان در حصر خانگی هستند؛ به فشارهای اخير بر روزنامهنگاران ايران و دستگيری آنها به جرم ارتباط با رسانههای خارجی پرداخت و گفت: "تمامی اين فشارها و ارعابها برای آن صورت میگيرند تا رويدادهای سال ۲۰۰۹ (۱۳۸۸) تکرار نشوند."
يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوری ايران همزمان با چهارمين انتخابات شورای شهر در ۲۴ خرداد ۱۳۹۲ برگزار خواهد شد و طی آن هفتمين رئيسجمهور ايران انتخاب میشود.
به نقل از: رادیو زمانه
http://radiozamaneh.com/news/iran/2...
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر