یکشنبه، فروردین ۱۱، ۱۳۹۲

درخواست وقیحانه نیروهای امنیتی و اطلاعاتی از خانواده‌ی دراویش زندانی: اعلام کنید که این افراد ربطی به دراویش ندارند


درخواست وقیحانه نیروهای امنیتی و اطلاعاتی از خانواده‌ی دراویش زندانی: اعلام کنید که این افراد ربطی به دراویش ندارند / گفتگوی شبکه رها با همسر صالح مرادی
خانواده‌ی دراویش زندانی اعلام کردند وزارت اطلاعات از آنان خواسته که اعلام کنند تمامی دراویش زندانی در زندان‌های اوین تهران و عادل آباد شیراز از دراویش نمی‌باشند و ربطی به درویشان نعمت اللهی گنابادی ندارند و مستقل عمل می‌کنند.
به گزارش مجذوبان نور؛ در گفتگوی شبکه رها با خانم خلیلی، همسر صالح الدین مرادی از دراویش زندانی در زندان عادل آباد شیراز، ایشان ضمن توضیح درباره آخرین وضیعت آقایان صالح مرادی و کسری نوری که پس از ۶۴ روز اعتصاب غذای « تر » از ابتدای فروردین ماه دست به اعتصاب غذای « خشک » زده اند اعلام داشتند که وزارت اطلاعات از طریق وکلای مدافع دراویش زندانی، از خانواده‌های این دراویش خواسته‌اند تا اعلام کنند تمامی این افراد زندانی در زندان‌های اوین تهران و عادل آباد شیراز از دراویش نمی‌باشند و ربطی به درویشان نعمت اللهی گنابادی ندارند و مستقل عمل می‌کنند

شنبه، فروردین ۱۰، ۱۳۹۲

روزشمار نقض حقوق شهروندان بهایی اسفندماه ۱۳۹۱


خبرگزاری هرانا - در تدوام سرکوب اقلیت مذهبی بهایی گزارشی ماهانه از سوی واحد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران منتشر می‌شود که گزارش زیر نقض حقوق بهائیان در دی ماه سالجاری است.
متن این گزارش به قرار زیر است:
۲ اسفندماه: «سماء رئوفی» شهروند بهایی ساکن سنندج هنگام خروج از منزل توسط ماموران امنیتی بازداشت و به ستاد خبری اداره اطلاعات شهر مزبور منتقل شد.
۵ اسفندماه: «پانیذ فضل علی» دانشجوی بهایی در حال تحصیل ترم ۶ در رشته مهندسی صنایع از دانشگاه علم و صنعت واحد مرکزی به علت اعتقاد به آئین بهایی از دانشگاه اخراج شد.
۱۲ اسفندماه: در پی نپوشیدن لباس زندان از اعزام «کامران رحیمیان» و «فواد خانجانی» جهت ملاقات بستگانشان از زندان رجایی شهر به زندان اوین ممانعت بعمل آمد.

قیمت محرومیت من و خانواده ام / کشیش بهنام ایرانی


خبرگزاری هرانا -کشیش بهنام ایرانی زندانی زندان ندامتگاه مرکزی کرج در سال ۱۳۸۵ بخاطر فعالیت‌های کلیسایی‌اش به اتهام برگزاری مراسم دعا و پرستش در خانه و بشارت دادن افراد دستگیر و چندین ماه را در بازداشت به سر برد تا اینکه به قید وثیقه از زندان آزاد شد.
در ۴ اسفند ماه ۱۳۸۶، شعبه ۳۰ دادگاه تجدید نظر تهران، وی را به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی" به پنج سال حبس تعلیقی محکوم نمود.
مأمورین امنیتی پس از آن در ۲۵ فروردین ۱۳۸۹ به منزل ایشان در کرج هجوم برده و با بدرفتاری و ضرب و شتم وی را بازداشت نمودند.
اینبار در دادگاه بهنام ایرانی را به اتهام "تبلیغ علیه نظام" به ۱ سال حبس تعزیری محکوم نمودند و به همین دلیل ۵ سال حبس تعلیقی قبلی نیز به مورد اجرا در آمد.
حبس ۱ ساله وی در دادگاه تجدید نظر به ۸ ماه تقلیل پیدا کرد و با این حساب وی باید ۵ سال و ۸ ماه را در زندان سپری نماید.
در زیر نامه‌ای از این زندانی نوکیش مسیحی را که در اختیار خبرگزاری هرانا قرار گرفته را می‌خوانید:

بررسی آخرین اخبار جامعه مسیحیان ایران در زمستان نود و یک و در آستانه سال نو خورشیدی


ebrahimfirouziandBehnamsmallهمچنان در تهران بزرگ عده ای به بهانه کریسمس تعقیب می شوند. یک نوکیش مسیحی به نام "ابراهیم فیروزی" اهل رباط کریم، به همین دلیل برای بار دوم بازداشت شده است.
سال نود و یک خورشیدی آخرین نفسهای خود را کشید رفت و بوی بهار در شهرها و روستاهای کشور عزیزمان ایران پیچیده است. جامعه مسیحی ایران نیز همراه با هموطنان خود مشغول برگزاری  نوروز جشن ملی بزرگ ایرانیان  هستند . متاسفانه سالی که پشت سر گذاشتیم  پر از ناملایمات گوناگون و به ویژه سختیهای اقتصادی بود که نگذاشت آب خوش از گلوی ملت پائین برود.
اما برای جامعه مسیحی ایران علاوه بر همه مشکلات سیاسی و فرهنگی و اقتصادی گریبانگیر همه ملت، همچنان فشارها از سوی حکومت ادامه داشت. هرچند اخبار بد اقتصادی و ناکامیهای مادی مردم در زمستان پر تلاطم نود و یک در صدر اخبار داخلی قرار داشت، ولی همچنان در زیر پوست شهرهای کشورمان مسیحیان با چالشهای مضاعفی روبرو بودند:

زندان ، شکنجه و تهدید مسیحیان نشانه‌ی شکست جمهوری اسلامی


.یک انسان حق دارد اندیشه‌های نسل‌های گذشته را حفظ کند و بر اساس همان باورها زندگی کند و یا "حق تغییر و انتخاب" دارد.
این مطلب به انتخاب سر دبیر از میان وبلاگها و یا از طریق كاربران "محبت نیوز" ارسال شده است و دیدگاههای انعكاس یافته در این یادداشت نظرات شخصی نویسنده آن می باشد، اگر نقد و نظری بر این نوشته دارید می توانید برای ما ارسال نمائید.
صادق . فیضی دولت آبادی/ متن دریافتی
« محبت نیوز» -- مساله‌ی ارتباط فرد با خدا و خود درونی او یک مساله‌ی کاملن شخصی است و در هر جامعه‌ای نه تنها در ایران اسلام زده بلکه در تمام اروپا و امریکا هم صدق می‌کند. یک انسان حق دارد اندیشه‌های نسل‌های گذشته را حفظ کند و بر اساس همان باورها زندگی کند و یا حق تغییر و انتخاب دارد. ما می‌توانیم مسلمان بمانیم، یا به یک کمونیست تبدیل شویم و یا با تغییر اسلام به مسیحیت یا زرتشت روی بیاوریم.

مصاحبه با گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد حقوق بشر در ایران


.احمد شهید می گوید: من فکر می کنم دکتر لاریجانی باید توجه و دقت بیشتری به زیر نویس های گزارش من بکند تا متوجه وسعت و تنوع افراد و اسنادی شود که بدان ها استناد کرده ام.
« محبت نیوز» --احمد شهید، گزارشگر ویژه ایران در امور حقوق بشر، روز دوشنبه، بیستم اسفند گزارش خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل، قرائت کرد. این گزارش از نظر کارشناسان، از جمله دقیق ترین گزارش های جهانی درباره نقض حقوق بشر بود، بعد از انتشار آن گزارش وی در مصاحبه با روزآن لاین به سئوالاتی درباره گزارش امسال نقض حقوق بشر در ایران پاسخ گفت.

حذف نوکيشان مسيحی از «خانواده ايرانی»


.
نظام جمهوری اسلامی به طور معمول در زبان ديپلماتيک و يا بيانيه ها و واکنش ها اظهار نظرها، اين طور می گويد که اقليت های به رسميت شناخته شده مذهبی ايران، بخشی از «خانواده ايرانيان» هستند. اما حرکت های عملی حاکميت چيز ديگری نشان می دهد.
 « محبت نیوز» -- رادیو اروپای آزاد رادیو فردا در بخشی از گزارش خود بقلم وحید وحدت حق در خصوص وضعیت مسیحیان به ویژه نوکیشان مسیحی می نویسد؛  مسيحيان ايران را می شود به دو بخش تقسيم کرد. مسيحيان قومی مانند ارمنی ها و آشوری ها و ايرانی هايی که در چند دهه گذشته به مسيحيت گرويدند و به نام نوکيشان مسيحی شهرت دارند. هر دو گروه هم به اشکال مختلفی در نظام جمهوری اسلامی ايران، شاهد فشار و سختگيری هستند.
نظام جمهوری اسلامی به طور معمول در زبان ديپلماتيک و يا بيانيه ها و واکنش ها اظهار نظرها، اين طور می گويد که اقليت های به رسميت شناخته شده مذهبی ايران، بخشی از «خانواده ايرانيان» هستند. گزارش ها و آمارها و حرکت های عملی حاکميت اما چيز ديگری نشان می دهد. اين گزارش ها گويای يک واقعيت است که در نظام جمهوری اسلامی ايران، يک شهروند مسلمان دارای حقوق بيشتری نسبت به يک غير مسلمان است.

قربانیان باور مند مسیحی در ایران قسمت دوم


قربانیان باور مند مسیحی در ایران قسمت اول


آزادی موقت سه تن از دگر اندیشان مذهبی (غیر تثلیثی ) از زندان عادل آباد


.
در آخرین روز پایانی سال 1391 سه تن از دگر اندیشان مذهبی ( مسیحیان غیر تثلیثی) موسوم به گروه کلیسای ایران پس از پنج ماه بازداشت با قرار وثیقه بطور موقت ازاد شدند.
به گزارش « محبت نیوز» بر اساس خبر دریافتی، در آخرین روزهای سال 1391، مورخ 29 اسفند ( برابر با 19 مارچ 2013) سه تن از دگر اندیشان مذهبی ( غیر تثلیثی) از زندان شیراز بطور موقت آزاد شدند.
اسامی این افراد آقایان، " سروش سرایی، محمد روغنگیر و مسعود رضایی" ذکر شده است.
این سه تن در نیمه شب روز سه شنبه پس از گذراندن بیش از پنج ماه از زندان آزاد شدند.

چهارشنبه، فروردین ۰۷، ۱۳۹۲

حذف نوکيشان مسيحی از «خانواده ايرانی»

مسيحيان ايران را می شود به دو بخش تقسيم کرد. مسيحيان قومی مانند ارمنی ها و آشوری ها و ايرانی هايی که در چند دهه گذشته به مسيحيت گرويدند و به نام نوکيشان مسيحی شهرت دارند. هر دو گروه هم به اشکال مختلفی در نظام جمهوری اسلامی ايران، شاهد فشار و سختگيری هستند.
نظام جمهوری اسلامی به طور معمول در زبان ديپلماتيک و يا بيانيه ها و واکنش ها اظهار نظرها، اين طور می گويد که اقليت های به رسميت شناخته شده مذهبی ايران، بخشی از «خانواده ايرانيان» هستند. گزارش ها و آمارها و حرکت های عملی حاکميت اما چيز ديگری نشان می دهد. اين گزارش ها گويای يک واقعيت است که در نظام جمهوری اسلامی ايران، يک شهروند مسلمان دارای حقوق بيشتری نسبت به يک غير مسلمان است.

جان دو درویش دربند اعتصابی در خطر است

خبرگزاری هرانا - کسری نوری از دراویش زندانی در زندان عادل آباد شیراز در ششمین روز اعتصاب غذای خشک در اثر ضعف شدید از هوش رفت.

به گزارش مجذوبان نور، کسری نوری به همراه صالح مرادی از دراویش زندانی در زندان عادل آباد شیراز، بعد از ۶۴ روز اعتصاب غذای‌تر، پنج روز است که دست به اعتصاب غذای خشک زده‌اند. کسری نوری ساعاتی پیش در اثر ضعف شدید از هوش رفت. پس از این اتفاق مامورین حفاظت و حراست زندان این دراویش گنابادی را به بهداری زندان انتقال دادند.

صبح روز یکشنبه نیز در ملاقاتی که خانواده‌های این دراویش با این دو زندانی عقیدتی داشتند، وضع جسمی آن‌ها را «اسفبار و در آستانه مرگ» توصیف و اعلام کردند: «در صورت بروز هر حادثه‌ای مسئولین مخصوصا قاضی صلواتی و وزارت اطلاعات باید پاسخ گو باشند، چرا که پس از ۶۴ روز به خواسته کوچک آن‌ها مبنی بر انتقال وکلای دراویش به بند ۳۵۰ هیچ توجهی نکرده‌اند».

سه‌شنبه، فروردین ۰۶، ۱۳۹۲

نامه شیرین عبادی به احمد شهید درباره "وضعیت وخیم" دراویش گنابادی


صالح مرادی و کسری نوری (نفرات دوم و سوم از چپ) از اول فروردین ۱۳۹۲ وارد اعتصاب غذای خشک شده‌اند
شیرین عبادی، حقوقدان سرشناس ایرانی، در نامه‌ای به احمد شهید، گزارشگر ویژه‌ سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، شرایط جسمی دراویش گنابادی را که اعتصاب غذا کرده‌اند، "وخیم" دانسته و خواستار توجه به این موضوع شده است.

دوشنبه، فروردین ۰۵، ۱۳۹۲

وزیر امورخارجه آمریکا خواهان آزادی کشیش سعید عابدینی شد


جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا، خواهان آزادی فوری سعید عابدینی، کشیش ایرانی - آمریکایی محبوس در ایران شده است.
سعید عابدینی حدود شش ماه پیش به اتهام تشکیل کلیسای‌های خانگی به قصد برهم زدن امنیت ملی دستگیر و سپس به هشت سال حبس تعزیری محکوم شد.
به گزارش « محبت نیوز» منابع خبری گزارش دادند، وزیر امور خارجه ایالات متحده روز جمعه (دوم فروردین) طی بیانیه‌ای اعلام کرد از دریافت گزارش‌های مبنی بر اینکه آقای عابدینی در زندان متحمل آزار و اذیت‌های جسمی و روحی شده است، ابراز نگرانی کرد.

لاهيجی: قوانين ايران در مجازات اعدام "سخاوتمندند"


عبدالکريم لاهيجی: قوانين ايران در مجازات اعدام "سخاوتمندند"


تارنمای فدراسيون بين‌المللی جامعه‌های حقوق بشر گفتگویی با عبدالکریم لاهیجی، نايب رئيس فدراسيون بين‌المللی جامعه‌های حقوق بشر و رئيس جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران، به زبان فرانسوی انجام داده است. گزارش تارنمای رادیو زمانه از این گفتگو را در زیر می خوانید.

عبدالکريم لاهيجی در گفت‌گويی با تارنمای فدراسيون بين‌المللی جامعه‌های حقوق بشر درباره تمديد مأموريت احمد شهيد، قانون مجازات اسلامی و افزايش فشارها در آستانه انتخابات رياست جمهوری يازدهم در ايران سخن گفت. 

سال ۹۱؛ سال قطعنامه و گزارش علیه نقض حقوق بشر در ایران




سال ۹۱؛ سال قطعنامه و گزارش علیه نقض حقوق بشر در ایران

مجمع عمومی سازمان ملل، شورای حقوق بشر سازمان ملل و پارلمان اروپا در سال گذشته طی قطعنامه‌‌هایی نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کردند. احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر نیز دو گزارش در این زمینه منتشر کرد.
سال ۱۳۹۱ از دید کنشگران حقوق بشر سال صدور دو قطعنامه در سازمان ملل علیه ایران، دو قطعنامه توسط پارلمان اروپا و دو گزارش توسط احمد شهید درباره نقض حقوق بشر در ایران بود.
صدور قطعنامه‌ها در این سال با قطعنامه پارلمان اروپا درباره نقض حقوق اقلیت‌ها در ایران در خرداد ماه آغاز شد. این نهاد همچنین در آذر ماه قطعنامه دیگری در محکومیت صدور و اجرای بی‌رویه احکام اعدام در ایران صادر کرد.
کمیته حقوق بشر سازمان ملل نیز در آذر ماه با اکثریت قاطع آرا نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کرد. این قطعنامه مقدمه‌ای شد برای صدور قطعنامه علیه ایران در مجمع عمومی سازمان ملل در دی ماه.  

دکتر عبدالکریم لاهیجی نایب رئیس فدراسیون سراسری جوامع حقوق بشر به دویچه‌وله می‌گوید، یکی از نتایج این قطعنامه‌ها علاوه بر انزوای جمهوری اسلامی در عرصه بین‌المللی، لیست‌های سیاهی‌ست که با توجه به بالا رفتن شمار ناقضان حقوق بشر در ایران روز به روز بر تعداد اسامی آن افزوده می‌شود.
وی نتیجه ادامه این روند توسط جمهوری اسلامی را منزوی شدن بیش از پیش ایران و طولانی‌تر شدن فهرست کسانی می‌داند که ناقض حقوق بشر در ایران‌اند.

دو گزارش احمد شهید درباره ایران
احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل برای رسیدگی به وضعیت حقوق بشر در ایران در مهرماه و اسفند ماه سال ۱۳۹۱ دو گزارش درباره نقض حقوق بشر در ایران به شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه کرد.
در هردوبار واکنش مقامات ایران تند و حتی پرخاشگرانه بود. محمد جواد لاریجانی نماینده ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل، احمد شهید را به همکاری با گروه‌های تروریستی محکوم کرد و وی را بازیچه دست سیاستمداران خواند.
دکتر عبدالکریم لاهیجی می‌گوید نتیجه این قطعنامه‌ها انزوای بیشتر ایران در عرصه بین‌المللی استدکتر عبدالکریم لاهیجی می‌گوید نتیجه این قطعنامه‌ها انزوای بیشتر ایران در عرصه بین‌المللی است
عبدالکریم لاهیجی که در هنگام ارائه گزارش احمد شهید در شورای حقوق بشر حضور داشته در این باره می‌گوید: «اگر شما ۱۰ روز پیش که شورای حقوق بشر به پرونده‌‌‌ی ایران رسیدگی می‌کرد، در شورا حضور داشتید، می‌دیدید که نماینده جمهوری اسلامی محمد جواد لاریجانی از ابتدا اصلاً صدور قطعنامه‌ و تعیین گزارشگر ویژه برای ایران را زیر علامت سئوال برد. یعنی جمهوری اسلامی نسبت به تصمیمی که دو سال پیش شورا گرفته، هنوز معترض است. غیر  از آن هم شروع به توهین و بی‌احترامی نسبت به شخص احمد شهید کرد. یعنی با همان سیاست همیشگی فرار به جلو می‌خواهند بگویند که دنیا درصدد توطئه بر ضد جمهوری اسلامی‌ست».

آقای لاهیجی درباره تاثیری که این دو گزارش بر رفتار جمهوری اسلامی گذاشته چندان خوشبین نیست و معتقد است این گزارش‌ها تغییری در عملکرد مقامات ایران نگذاشته  است.
وی اما می‌گوید با توجه به اینکه جمهوری اسلامی به احمد شهید اجازه سفر به ایران را نداده و این در تقابل با تصمیم شورای حقوق بشر در تعیین گزارشگر ویژه برای ایران است، بنابراین بیشتر کشورها و دولت‌های عضو شورا از این رفتار جمهوری اسلامی بسیار ناراضی بودند و به خاطر همین هم می‌گفتند به تمدید ماموریت احمد شهید رأی مثبت خواهند داد.
روزهای اول و دوم فروردین ۱۳۹۲، ۲۱ و ۲۲ مارس، شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره تمدید ماموریت احمد شهید برای ایران رای‌گیری خواهد کرد.
دکتر لاهیجی درباره تاثیر دیگر گزارش‌های احمد شهید می‌گوید: «تعداد کشورهای عضو شورا که معمولاً به نفع جمهوری اسلامی رأی می‌دهند کمتر از گذشته شده است. یعنی ترکیبی که امسال شورا دارد، به مراتب از دو سال پیش که این قطعنامه صادر شد بهتر است. من شاهد بودم که فقط کشورهایی مثل ونزوئلا، کوبا و کره شمالی به نفع جمهوری اسلامی و برضد تعیین گزارشگر ویژه برای ایران صحبت کردند. بنابراین در مجموع باید گفت که از نظر حقانیت صدور چنین قطعنامه‌هایی و تعیین گزارشگر ویژه اکثر کشورهای عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل این تصمیم را تأیید می‌کنند و به قطعنامه‌ی آینده هم رأی مثبت خواهند داد».

۶۲۷ اعدام در سال ۱۳۹۱
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در گزارش مفصلی که از وضعیت حقوق بشر ایران در سال ۲۰۱۲ تهیه کرده، از اعدام ۵۸۶ نفر در این سال خبر داده که ۵۹ نفرشان در ملا عام به دار آویخته شدند.
اگر به این تعداد رقم ۴۱ اعدامی بهمن‌ماه را نیز اضافه کنیم، به آمار ۶۲۷ اعدام در سال ۱۳۹۱ می‌رسیم، البته در صورتی که در اسفند ماه کسی اعدام نشده باشد. بر اساس این گزارش، تعداد اعدام شدگان در سال ۱۳۹۱ نسبت به سال قبل ۴۸ درصد افزایش داشته است.
۱۰ تن از این افراد به دلیل دگر اندیشی و بر اساس فعالیت‌های سیاسی به اتهام محاربه اعدام شدند که پیکر اکثر آنها تحویل خانواده نشده و پس از دفن توسط دستگاه قضایی، محل دفنشان به خانواده اطلاع داده شده است.
بر اساس این گزارش ۷۶ درصد اعدام شدگان به اتهام جرایم مربوط به مواد مخدر، ۱۲ درصد به اتهام تجاوز به عنف، ۵ درصد به اتهام قتل، ۴ درصد به اتهام محاربه و فساد فی الارض، ۲ درصد به اتهام سیاسی،  ۱ درصد به اتهام لواط یا همجنس‌گرایی و درصد ناچیزی نیز به اتهام شرارت اعدام شدند.

فشار بیشتر بر اقلیت‌های دینی

بهائیان، مسیحیان و دراویش گنابادی به ترتیب بیشترین تبعیض‌ها را در سال گذشته متحمل شده‌اند. بر اساس گزارش مجموعه فعالان حقوق بشر، ۶۳ درصد گزارش‌های منتشر شده درباره نقض حقوق اقلیت‌های دینی در سال ۱۳۹۱ مربوط به بهاییان، ۱۳ درصد مربوط به مسیحیان و ۱۲ درصد مربوط به دراویش گنابادی بوده است.

ترانه ترابی زندانی بهایی که به همراه فرزندش در زندان سمنان استترانه ترابی زندانی بهایی که به همراه فرزندش در زندان سمنان است
شهر سمنان بیشترین تعداد آزار و اذیت بهاییان در سال گذشته را داشته است. علاوه بر دستگیری و بازداشت بهاییان در این شهر، محل کسب تعدادی از آنها نیز در سمنان تعطیل شده است.

همچنین در اقدامی بی سابقه چهار دانش‌آموز بهایی از سر کلاس درس به بازجویی برده شدند. زندانی کردن زنان بهایی به همراه فرزندانشان در این سال نیز اعتراض نهادهای حقوق بشری را برانگیخت.

شیرین عبادی برنده ایرانی جایزه نوبل صلح، در یکی از گزارش‌های ماهانه خود به این موضوع اعتراض کرد و نام و مشخصات مادران بهایی را که همراه فرزندانشان در زندان هستند منتشر کرد.


نوکیشان مسیحی نیز در سال گذشته بیش از پیش مورد اذیت و آزار قرار گرفتند. یکی از جنجالی‌ترین این پرونده‌ها مربوط به کشیش یوسف ندرخانی بود که ابتدا به جرم ارتداد به اعدام محکوم شد اما سپس تحت فشارهای بین‌المللی حکم وی لغو و از زندان آزاد شد.

اقلیت‌های قومی

صدور حکم اعدام برای فعالان قومیتی عرب و کرد، در سال گذشته روند صعودی داشت.

۲۹ خرداد ماه چهار زندانی عرب اهوازی به جرم قتل یک مامور نیروی انتظامی به دار آویخته شدند. فعالان مدنی خوزستان می‌گویند اعتراف به قتل این مامور توسط متهمان، تحت شکنجه از این افراد گرفته شد و آنها بیگناه بودند.

درحال حاضر نیز شش زندانی عرب که عضو موسسه فرهنگی الحوار هستند به اعدام محکوم شده و به همین دلیل در اعتصاب غذا به سر می‌برند.
هفت زندانی کرد سلفی در زندان‌های قزل حصار و رجایی‌شهر نیز به اعدام محکوم شده و در اعتراض به این حکم در حال اعتصاب غذا هستند.

فشار بیشتر بر روزنامه‌نگاران    

بهمن ماه سال ۱۳۹۱ برای بسیاری از روزنامه‌نگاران یادآور بهار ۱۳۷۸ و توقیف فله‌ای مطبوعات اصلاح‌طلب بود.

۱۷ روزنامه‌نگار در عرض یک هفته در بهمن ماه سال گذشته بازداشت شدند. هرچند تمامی این روزنامه‌نگاران به تدریج آزاد شدند اما برای آنها پرونده ارتباط به رسانه‌های بیگانه و جاسوسی برای دول متخاصم تشکیل شده است.

خسرو و مسعود کردپور دو روزنامه‌نگار کرد نیز پس از این موج دستگیر شدند که همچنان در زندان به سر می‌برند. سایت فرات نیوز گزارش داده که وقتی وکیل این دو برای پیگیری پرونده موکلانش به دادسرا مراجعه کرده بوده، وکالتنامه او نیز توقیف می‌شود.

سال گذشته همچنین با نام خبرنگاران بی‌بی‌سی فارسی و اذیت و آزار خانواده‌های آنان درایران گره خورده است.

در این سال بسیاری از افراد خانواده کارمندان بخش فارسی بی‌بی‌سی ونیز رادیو فردا در ایران مورد بازجویی قرار گرفتند و از آنان خواسته شد تا از ادامه کار فرزندانشان در این دو رسانه جلوگیری کنند.

بیانیه وزارت اطلاعات درباره رسانه‌های فارسی زبان نیز یکی دیگر از فشارهای وارده بر روزنامه‌نگاران در سال ۱۳۹۱ بود. در اطلاعیه وزارت اطلاعات که در اسفند ماه منتشر شد، سازمان گزارشگران بدون مرز در کنار رادیو بین‌المللی فرانسه، دویچه وله، رادیو فردا، بی بی سی و صدای آمریکا وابسته به " سازمان جاسوسی دولت انگلیس" و "سرویس‌های اطلاعاتی اروپایی" معرفی شدند.






شنبه، فروردین ۰۳، ۱۳۹۲

فشارها جهت وادار نمودن کشیش ایرانی-آمریکایی برای انکار مسیح


.
بنا بر خبرهای منتشره، سعید عابدینی کشیش ایرانی مقیم امریکا که به خاطر ایمان مسیحی اش در ایران بازداشت و در زندان اوین نگهداری میشود، برای انکار اعتقاداتش، تحت شکنجه های جسمی و روحی قرار دارد.
به گزارش «محبت نیوز»، به نقل از منابع خبری اینترنتی ، کشیش "سعید عابدینی" در نامه ای که گفته شده منسوب به وی و به صورت مخفیانه از زندان اوین تهران ارسال شده است  در هفته های گذشته به رویت BNL رسیده است در این نامه وی در خصوص  وضعیت جسمانی خویش گفته است: "چشمانم دیگر قوت بینایی سابق را ندارد ، توان راه رفتن برایم باقی نمانده و ضعف و آشفتگی در وجودم را حس می کنم.
عابدینی در ادامه این نامه به همسر و حامیانش نوشته است، ماموران با تمامی قوا در صدد آن هستند تا با شکنجه ها و اعمال فشار مرا وادار به انکار مسیح کنند که من البته هیچگاه اجازه نخواهم داد ایشان به آرزویشان برسند.

دستگیری های گسترده در مناطق مختلف کردستان را محکوم است انسان های آزاده و آزادیخواه


ماده 5 اعلامیه جهانی حقوق بشر 
احدي را نميتوان تحت شکنجه يا مجازات يا رفتاري قرار داد که ظالمانه و يا برخلاف انسانيت و شئون بشري يا موهن باشد.
ماده 9 اعلامیه جهانی حقوق بشر
هیچ کس را نباید خود سرانه توقیف، حبس یا تبعید کرد.
ماده 20  اعلامیه جهانی حقوق بشر
الف/ هر کس حق دارد آزادانه مجامع و جمعيتهاي مسالمت آميز تشکيل دهد.
ب/ هيچکس را نميتوان مجبور به شرکت در اجتماع کرد.

دستگیری های گسترده در مناطق مختلف کردستان را محکوم است
انسان های آزاده و آزادیخواه

دولت جمهوری اسلامی ایران اقدام به بازداشت گسترده‌ی شهروندان کرده و تمامی مردم کُردستان و به ویژه فعالان فرهنگی را تحت فشار قرار داده و با طرح و سناریوهای از پیش‌تنظیم شده، فضایی مملو از رعب و وحشت را در کُردستان بوجود آورده است.

هرهفته چندین کولبر و کاسبکار مرزی جویای نان، کشته و یا زخمی میشود.


ماده 3 اعلامیه جهانی حقوق بشر
ھر کس حق زندگی ، آزادی و امنيت شخصی دارد 
ماده 13 اعلامیه جهانی حقوق بشر
الف/ هر کس حق دارد که در داخل هر کشوري آزادانه عبور و مرور کند و محل اقامت خود را انتخاب نمايد.
ب/ هر کس حق دارد هر کشوري و از جمله کشور خود را ترک نمايد يا به کشور خود باز گردد.

هرهفته چندین کولبر و کاسبکار مرزی جویای نان، کشته و یا زخمی میشود.

کاسبکاران مرزی، قشری از مردم تهیدست و بی دفاع کردستان هستند که کشتن و زخمی نمودن آنان و یا غارت اموال کولبرها  به صورت یکی از وظایف نیروی انتظامی درآمده است.
در حالیکه کشته و زخمی شدن کاسبکاران کرد در دستور کار روزانه نیروهای انتظامی و امنیتی قرار گرفته است، متاسفانه این موضوع تا کنون مورد توجه مدافعین حقوق بشر و سازمان های سیاسی قرار نگرفته است..

بازداشت هفت تن از اعضای خانواده دراویش زندانی


خبرگزاری هرانا - ظهر امروز هفت تن از دراویش گنابادی دقایقی پس از تحویل سال نو در کنار زندان عادل آباد شیراز بازداشت شدند و همچنان سه نفر از آنها در بازداشت به سر می برند.
خانواده‌های دراویش گنابادی ساکن شیراز برای اعلام همبستگی و همدلی با دراویش زندانی در زندان‌های اوین تهران و عادل آباد شیراز و آقایان کسری نوری و صالح مرادی که در اعتصاب غذا به سرمی‌برند، مراسم تحویل سال جدید را در کنار زندان عادل آباد شیراز برگزار کردند ولی بعد از گذشت دقایقی از تحویل سال ۹۲، ماموران به خانواده‌ی دراویش حمله ور شدند و تعدادی از آنان را بازداشت کردند.
به گزارش مجذوبان نور؛ دقایقی پس از تحویل سال ۹۲، نیروهای امنیتی و حراست زندان عادل آباد شیراز به سمت خانوده‌های دراویش گنابادی حمله‌ور و پس از جمع کردن سفره هفت سین و پوسترهایی که حاوی عکس دراویش زندانی بود؛ هفت تن از افراد خانواده‌ی دراویش را بازداشت کردند.

پنجشنبه، فروردین ۰۱، ۱۳۹۲

انتقال مونا امری و روفیا پاکزادان دو شهروند بهایی به زندان امیر‌آباد گرگان

دو نفر از شهروندان بهائی به نام‌های مونا امری حصاری و روفیا پاکزادان که روز دوشنبه ۲۸ اسفند حوالی ساعت ۱۱ بازداشت شده بودند، با دستور قاضی پرونده آقای «مهربان» پس از تفهیم اتهام به زندان گرگان منتقل شدند.
بنا به اخبار رسیده به کمیته گزارشگران حقوق بشر، ماموران امنیتی هنگام ورود به منزل شخصی‌ مونا امری حکمی در دست داشته‌اند که بصورت جمعی‌ نام تعداد دیگری از شهروندان بهائی گرگان در آن نوشته شده بود اما تا این لحظه تنها بازداشت یک نفر دیگر به نام روفیا پاکزادان به تأیید رسیده است. با توجه به تعطیلات عید نوروز این دو زندانی و سایر بازداشت شدگان احتمالی‌ تا زمان باز شدن مجدد ادارات دولتی در وضعیت بلاتکلیف به سر خواهند برد.

بازداشت هفت تن از اعضای خانواده دراویش زندانی


خبرگزاری هرانا - ظهر امروز هفت تن از دراویش گنابادی دقایقی پس از تحویل سال نو در کنار زندان عادل آباد شیراز بازداشت شدند و همچنان سه نفر از آنها در بازداشت به سر می برند.
خانواده‌های دراویش گنابادی ساکن شیراز برای اعلام همبستگی و همدلی با دراویش زندانی در زندان‌های اوین تهران و عادل آباد شیراز و آقایان کسری نوری و صالح مرادی که در اعتصاب غذا به سرمی‌برند، مراسم تحویل سال جدید را در کنار زندان عادل آباد شیراز برگزار کردند ولی بعد از گذشت دقایقی از تحویل سال ۹۲، ماموران به خانواده‌ی دراویش حمله ور شدند و تعدادی از آنان را بازداشت کردند.
به گزارش مجذوبان نور؛ دقایقی پس از تحویل سال ۹۲، نیروهای امنیتی و حراست زندان عادل آباد شیراز به سمت خانوده‌های دراویش گنابادی حمله‌ور و پس از جمع کردن سفره هفت سین و پوسترهایی که حاوی عکس دراویش زندانی بود؛ هفت تن از افراد خانواده‌ی دراویش را بازداشت کردند.

احضار ده شهروند بهایی ساکن تهران به دادسرا

خبر تکمیلی در رابطه با احضار شهروندان بهایی به دادسرای تهران
ده شهروند بهایی ساکن تهران روز سه شنبه ۲۲ اسفند ماه جهت ادای پاره‌ای توضیحات به دادسرای شهید مقدس تهران احضار شدند.
اسامی شهروندان مذکور بدین قرار است: نازنین نیکو سرشت، عباس طائف، آزیتا رفیع‌زاده، طلوع گلکار، پیمان کوشکباغی، احمد گلزار، حسن ممتاز، نگین قدمیان، نسیم باقری و احمد بهشتی.

خطر دیپورت خدیجه موهبتی فعال مسیحی از ترکیه

گزارش دریافتی:خطاب به کمیسیاریای عالی پناهندگان سازمان ملل در ترکیه و سازمان هلسینکی اعلام میکنیم که پناهجوی فعال حقوق بشر مدافع حقوق اقلیتهای مذهبی خانم خدیجه موهبتی در شهر نوشهیر.ترکیه در خطر دیپورت قرار گرفته و تنها ده روز برای توقف حکم دیپورت وی زمان وجود دارد .

نزدیک شدن انتخابات فرمایشی و سرکوب اقلیتهای مذهبی


گزارش دریافتی:رژیم سرکوبگر جمهوری اسلامی در انتخابات 2009 وبرگزیده شدن محمود احمدی نژاد مترسک سده ی بیست ویک باردیگر ماهیت خود را به جامعه ی جهانی نشان داد.
همانگونه که اخیرا در رسانه های جهان گزارشاتی پیرامون وضعیت اقلیتهای مذهبی انتشار یافته بود پنج فعال مسیحی از سوی رژیم دستگیر شده وخانواده های آنها تحت فشار قرار گرفته بودند آنچه مسلم است با نزدیک شدن انتخابات 2013 رفته رفته رژیم اسلامی تلاش می کند اینترنت ورسانه ها را محدود کند واز طریق رسانه های مسموم جمهوری اسلامی شروع به دروغ پردازی کند.

سه‌شنبه، اسفند ۲۹، ۱۳۹۱

دو شهروند بهایی در گرگان بازداشت شدند


خبرگزاری هرانا – دو شهروند بهایی، به نام های مونا امری و روفیا پاکزادان از سوی نیروهای امنیتی در گرگان بازداشت شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز حدود ساعت ١١ صبح، ماموران امنيتي به درب منزل خانم ها مونا امري و روفيا پاكزادان مراجعه و انها را دستگير كرده و در بازداشت موقت به سر مي برند.

ابراهیم فیروزی، شهروند مسیحی در تهران بازداشت شد

خبرگزاری هرانا - ابراهیم فیروزی، شهروند مسیحی ساکن تهران از سوی نیروهای امنیتی در ۱۷ اسفند ماه سالجاری در تهران بازداشت شد. 

به گزارش محبت نیوز، «ابراهیم فیروزی» ۲۸ ساله از نوکیشان مسیحی است که برای چند روز ناپدید شده بود و خانواده و دوستان وی هیچ اطلاعی از وضعیت او نداشتند. نگرانی و بی‌خبری خانواده ابراهیم از وضعیت وی آنجا بیشتر شد که حتی تماس با دوستان و مراجعه به محل کار ایشان برای اطلاع از وضعیتش، راه به جایی نداشت و فقط گفته شده که او در هنگام مراجعه به محل کارش توسط تعدادی از افراد لباس شخصی در خیابان بازداشت شده است. 

خانواده این نوکیش مسیحی پس از مراجعه به برخی از مراکز مثل اورژانس و کلانتری‌ها که احتمال می‌رفت خبری از وضعیت او داشته باشند، مطلع می‌شوند که فرزندشان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. جستجو برای یافتن «ابراهیم» نتیجه داد و در ‌‌نهایت پدر او موفق شد تا با فرزندش آنهم در محل دادسرای رباط کریم ملاقاتی کوتاه با وی داشته باشد. ملاقاتی که در آن ابراهیم با لباس زندان و موهای تراشیده حاضر شده بود. 

برخورد با ایجاد کلیساهای خانگی در مشهد


خبرگزاری هرانا - برخورد نیروهای امنیتی با کلیساهای خانگی در مشهد شدت گرفته است.
بنا به گزارش روزنامه خراسان، در گردهمایی روز دوشنبه ۲۱ اسفند ماه "جلسه پیشکسوتان و مسئولان شوراهای امر به معروف و نهی از منکر هیئت‌های مذهبی مشهد"، فرمانده انتظامی خراسان رضوی مدعی شد: "افرادی در مشهد اقدام به ایجاد کلیساهای خانگی کرده بودند که تاکنون با چند مورد برخورد شده و بانیان آن مورد پیگرد قانونی قرار گرفته‌اند."
فرمانده انتظامی خراسان رضوی همچنین ادمه داد: "بسیاری از این مکان‌ها که به ترویج فرقه‌ها و خرافه پرستی می‌پردازند با برگزاری شب نشینی‌ها و جشن‌های شبانه، جوانان را به دام خود می‌کشانند و با روی خوش آن‌ها را به فرقه‌ها جذب می‌کنند."

در دفاع از روزنامه‌نگاران، وب‌نگاران و آزادی اطلاع رسانی، در ایران شورای حقوق بشر باید جمهوری اسلامی را محکوم و ماموریت احمد شهید را تمدید کند


گزارش‌گران بدون مرز، از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواهان محکومیت ایران برای نقض مستمر و فاحش حقوق بشر در ایران و تمدید ماموریت احمد شهید، گزارش‌گر ویژه سازمان ملل برای بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران است.
" برای حفاظت از روزنامه‌نگاران و وب‌نگاران و تضمین آزادی اطلاع رسانی، شورای حقوق بشر باید ایران را محکوم کند. عالی‌ترین نهاد مدافع حقوق بشر سازمان ملل با تمدید مدت ماموریت گزارش‌گر ویژه در دفاع از حرفه‌کاران رسانه‌ها که قربانی سانسور، تهدید، بازداشت خودسرانه، بدرفتاری و شکنجه برای انجام وطیفه اطلاع رسانی خود هستند، سهیم شود.
از آخرین اجلاس شورای حقوق بشر در اسفند ماه ١٣٩٠، در ایران بیش از ده نشریه به شکل موقت و یا دائم توقیف شده‌ است، نزدیک به صد روزنامه‌نگار و وب‌نگار از سوی وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران احضار، بازجویی و بازداشت شده‌اند،که بسیاری از این فعالان رسانه‌ای در مدت بازداشت مورد آزار و شکنجه واقع شده‌اند. ایران امروز با ٤٨ روزنامه‌نگار و وب‌نگار زندانی یکی از بزرگترین زندان‌های جهان برای حرفه‌کاران رسانه‌ای است."

وخامت حال دو درویش گنابادی در شصتمین روز اعتصاب


خبرگزاری هرانا - کسری نوری و صالح مرادی از فعالین حقوق دراویش؛ درحالی در ۶۰امین روز اعتصاب غذای خود به سر می‌برند که وضعیتشان بسیار وخیم است و به گفته‌ی پزشک معالج، اگر این اعتصاب غذا یک هفته دیگر ادامه یابد، صدمات جدی‌تر و عوارض جبران ناپذیری متوجه حال این دو درویش زندانی خواهد شد.
به گزارش مجذوبان نور، حال جسمی کسری نوری و صالح مرادی از دراویش زندانی که از اواخر دی‌ماه دست به اعتصاب غذا زده اند بسیار وخیم گزارش شده است.
روز گذشته نیز در ملاقاتی که خانواده‌های این دو درویش با نوری و مرادی داشته‌اند، از وضعیت جسمی‌شان ابراز نگرانی کرده‌ و در تماسی با سایت مجذوبان نور، وضعیت کسری نوری و صالح مرادی را وخیم اعلام کرده‌اند و گفتند: گودی زیاد چشمانشان قدرت واضح دیدن را از آنها گرفته و عوارض این اعتصاب غذا از جمله (ضعف، کاهش وزن شدید، سرگیجه،‌ کاهش شدید بینایی، درد کلیه، چسپندگی روده ‌،‌ ناراحتی کبد و معده درد و …) تشدید یافته است و جان این دو درویش گنابادی در خطر است.

گزارش چهارم احمد شهید ناظر حقوق بشر و عکس العمل اردشیر لاریجانی، جمهوری اسلامی چرا از طرح مسئله حقوق بشرایران اینقدر می ترسد؟


Javad_Larijani_3چرا جمهوری اسلامی این قدر از محکومیت بابت نقض حقوق بشر در مجامع بین المللی هراس دارد؟ آنها که انقلاب پنجاه و هفت را به یاد می آورند می دانند که تبلیغات علیه نظام سابق با بحث بر سر نقض حقوق بشرشروع شد.
هفته گذشته در خبرگزاریهای جهان متن چهارمین گزارش احمد شهید ناظر شورای عالی حقوق بشر سازمان ملل برای ایران به شورای حقوق بشر را منتشر نمودند. رسانه های جهان نیز او را در حال قرائت گزارش مهمش  نشان دادند. این گزارش را شاید بتوان جامعترین گزارش او دانست که حاوی نکات جدیدی بود. آقای شهید در این گزارش به شدت به  اعدامهای خودسرانه در ایران اعتراض کرد و آنها را بر خلاف تمام موازین شناخته شده حقوق بین المللی و انسانی دانست. اشاره او به آزار اقلیتهای دینی از جمله مسیحیان ایران هم بسیار برجسته و قابل توجه بود.

انتشار اسامی 15 مقام ایرانی ناقض حقوق بهائیان


.
سازمان «عدالت برای ايران» با انتشار اسامی 15 تن از مسئولان جمهوری اسلامی که "در نقض حقوق و سرکوب و آزار گسترده بهائيان ساکن در ايران دست داشته‌اند"، خواستار تحريم آن‌ها ازسوی اتحاديه اروپا و ساير کشور‌های مدافع حقوق بشر شد.
 به گزارش « محبت نیوز»،  اين سازمان، همچنین از اتحاديه اروپا و ساير کشورهای مدافع حقوق بشر خواسته است که ضمن استفاده از تمام توان خود در به‌کارگيری اهرم‌های سياسی و ديپلماتيک برای مجبور کردن دولت ايران به پايان دادن به آزار و اذيت بهائيان، اين 15 تن را در فهرست تحريم‌ ناقضان حقوق بشر، شامل ممنوعيت سفر و مسدود کردن دارايی‌ها، قرار دهد.
اسامی و مقامات نقض کننده حقوق انسانی بهائیان به شرح زیر فهرست شده است:
محمد قاسم عین الکمالی، قاضی دادگاه انقلاب سمنان

بازداشت مجدد "ابراهیم فیروزی" از نوکیشان مسیحی توسط افراد لباس شخصی


.بازداشت مجدد این نوکیش مسیحی در حالی صورت می گیرد که مسیحیان و به ویژه نوکیشان مسیحی در ایران، سال 1391 را در شرایطی به پایان می‌رسانند که همانند سال‌های گذشته با تهدیدات و فشارهای مضاعف جمهوری اسلامی روبرو بودند.
« محبت نیوز» - - سال 1391 را در حالی به پایان می رسانیم که با موج حملات و سخنان مسیحیت ستیز برخی روحانیون عالی رتبه حکومتی روبرو بودیم . در پی آن رسانه های وابسته به دولت نیز در جریان خط دهی به مسئولان و مقامات امنیتی هم نقش بسزایی را داشته اند. اما مهم تر از آن برخوردها از سوی ماموران و دستگاههای قضایی جمهوری اسلامی با نومسیحیان بود، که در سالی که گذشت شكل سازمان یافته تری بخود گرفت. افزایش بازداشت‌ها و دستگیری‌ها و فشار بر آن دسته شهروندانی که از اسلام برمی گردند، به ویژه نوكیشان مسیحی تنها بخشی از مخالفت‌های جمهوری اسلامی با هر گونه دگر اندیشی است.

همسر کشیش زندانی در ایران در کنگره امریکا شهادت خواهد داد


.
همسر کشیش ایرانی-امریکایی بازداشت شده در ایران در کنگره امریکا شهادت خواهد داد وی عنوان کرده است وی در جلسه گفت و شنود خود با نمایندگان کنگره امریکا سعی خواهد کرد تا وضعیت زندانیان عقیدتی در ایران را برای مقام های امریکایی روشنتر سازد.
نغمه عابدینی همسر کشیش سعید عابدینی، شهروند ایرانی-امریکایی که در پی سفر به ایران بازداشت و به هشت سال زندان محکوم شده است با حضور در کمیسیون حقوق بشر کنگره امریکا پیرامون وضعیت همسر خود در ایران شهادت خواهد داد.
گفته میشود وی در نظر دارد تا نمایندگان امریکا را تشویق کند تا دولت ایران را برای آزادی وی تحت فشار قرار دهند.
به گزارش « محبت نیوز» ، خبرگزاری فرانسه به نقل از فاکس نیوز خبر داد، خانم عابدینی در آستانه حضور در کنگره امریکا پیرامون وضعیت همسر خود عنوان کرده است:« او در زندانی با شرایط بسیار وخیم قرار دارد. او هیچ قانون شکنی ای انجام نداده، فقط سعید نیست تعداد زیاد دیگری نیز هستند که وضعیت مشابه او را دارند. آنها به خاطر عقایدشان تحت تعقیب قرار دارند و من امیدوارم این جلسه گفت و شنود به روشن تر شدن وضعیت تمامی افرادی از این دست، کمک کند.»

پنجشنبه، اسفند ۲۴، ۱۳۹۱

محاکمه قریب الوقوع پنج نفر از پیروان "ادوارد برانهایم" معروف به "مسیحیان غیر تثلیثی" در شیراز


Mohakeme"همبستگی جهانی مسیحیان" این پنج نفر را محمد روغن گیر، سروش سراجی، اسکندر رضایی، شاهین لاهوتی و مسعود رضایی معرفی کرده است و می گوید که این عده در مهر ماه گذشته  در شیراز دستگیر شده اند.
به گزارش شبکه خبر مسیحیان فارسی زبان به نقل از "سازمان همبستگی جهانی مسیحیان"، پنج مسیحی غیر تثلیثی این هفته در شیراز  محاکمه خواهند شد. به گفته یک نهاد مدافع حقوق مسیحیان، قرار است پنج مسیحی نوکیش که اواخر سال گذشته در ایران بازداشت شدند،  این هفته در دادگاه‌ انقلاب استان فارس محاکمه شوند.
"همبستگی جهانی مسیحیان" این پنج نفر را محمد روغن گیر، سروش سراجی، اسکندر رضایی، شاهین لاهوتی و مسعود رضایی معرفی کرده است و می گوید که این عده در مهر ماه گذشته در مراسم نیایش در یک کلیسای خانگی در شیراز دستگیر و اتهام  های برهم زدن نظم عمومی، ترویج مسیحیت، تهدید امنیت ملی و مشارکت در فعالیت‌های اینترنتی ضد حکومتی به آنها وارد شده است.

احمد شهید ایران را به ادامه نقض حقوق بشر متهم کرد



احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران با ارائه چهارمین گزارش خود در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، جمهوری اسلامی را به نقض سازمان یافته و منظم حقوق بشر متهم کرد.
احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران، چهارمین گزارش خود را روز دوشنبه ۲۱ اسفند (۱۱ مارس) در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو ارائه داد. وی در این گزارش جمهوری اسلامی ایران را به "نقض سازمان یافته و منظم حقوق بشر" متهم کرد. احمد شهید خلاصه‌ای از گزارش خود را در این جلسه قرائت کرد.
محمدجواد لاریجانی، نماینده ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز که در این نشست حضور داشت، پس از ارائه گزارش از سوی احمد شهید با رد موارد مطرح شده در آن مدعی شد که این گزارش "غیرواقعی و سیاسی" است.
موارد نقض حقوق بشر در ایران در گزارش احمد شهید
گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران در گزارش خود به زندانی کردن فعالان سیاسی، مذهبی و قومی و شکنجه متهمان به هنگام بازجویی و همچنین به ادامه حصر خانگی میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی اشاره کرده و آورده است که فشار بر روزنامه‌نگاران و بازداشت و احضار آن‌ها نیز ادامه داشته است.

برخورد با ایجاد کلیساهای خانگی در مشهد


خبرگزاری هرانا - برخورد نیروهای امنیتی با کلیساهای خانگی در مشهد شدت گرفته است.
بنا به گزارش روزنامه خراسان، در گردهمایی روز دوشنبه ۲۱ اسفند ماه "جلسه پیشکسوتان و مسئولان شوراهای امر به معروف و نهی از منکر هیئت‌های مذهبی مشهد"، فرمانده انتظامی خراسان رضوی مدعی شد: "افرادی در مشهد اقدام به ایجاد کلیساهای خانگی کرده بودند که تاکنون با چند مورد برخورد شده و بانیان آن مورد پیگرد قانونی قرار گرفته‌اند."
فرمانده انتظامی خراسان رضوی همچنین ادمه داد: "بسیاری از این مکان‌ها که به ترویج فرقه‌ها و خرافه پرستی می‌پردازند با برگزاری شب نشینی‌ها و جشن‌های شبانه، جوانان را به دام خود می‌کشانند و با روی خوش آن‌ها را به فرقه‌ها جذب می‌کنند."

محاکمه پنج مسیحی نوکیش در ایران


خبرگزاری هرانا - به گفته یک نهاد مدافع حقوق مسیحیان پنج مسیحی نوکیش که اواخر سال گذشته بازداشت شده‌اند طی این هفته توسط دادگاه‌های انقلاب محاکمه خواهند شد.
این پنج نفر از جمله هفت مسیحی نوکیشی هستند که در اکتبر گذشته در حین برگزاری مراسم نیایش در یک کلیسای خانگی در شهر شیراز دستگیر شدند.
به گزارش فاکس‌نیوز و به نقل رادیو فردا، آن‌ها قرار است توسط دادگاه انقلاب استان فارس و به اتهام برهم زدن نظم عمومی، ترویج مسیحیت، تهدید امنیت ملی و مشارکت در فعالیت‌های اینترنتی که حکومت را به خطر می‌اندازد محاکمه شوند.
سخنگوی "همبستگی جهانی مسیحیان" یک نهاد مدافع نوکیشان مسیحی می‌گوید که با توجه به تجربه پرونده‌های مشابه احتمالا این افراد به حبس‌های طولانی محکوم خواهند شد.

خبر تکمیلی در رابطه با احضار شهروندان بهایی به دادسرای تهران


خبرگزاری هرانا - ده شهروند بهایی ساکن تهران روز سه شنبه ۲۲ اسفند ماه جهت ادای پاره‌ای توضیحات به دادسرای شهید مقدس تهران احضار شدند.
اسامی شهروندان مذکور بدین قرار است: نازنین نیکو سرشت، عباس طائف، آزیتا رفیع‌زاده، طلوع گلکار، پیمان کوشکباغی، احمد گلزار، حسن ممتاز، نگین قدمیان، نسیم باقری و احمد بهشتی.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، افراد فوق الذکر ابتدا تفهیم اتهام نشدند و از آن‌ها درمورد فعالیتشان در موسسه علمی آزاد بهاییان (دانشگاه مجازی) سوال شد و سپس تعهدی به ایشان داده می‌شود تا از این پس در این موسسه فعالیت نکنند که دو تن از این افراد تعهد مذکور را امضا کرده و آزاد شدند ولی هشت نفر از امضای تعهد مزبور خودداری می‌کنند که سپس هر کدام تفهیم اتهام شده و با وثیقه معادل ۵۰۰ میلیون ریال آزاد می‌شوند.

احضار ده شهروند بهایی ساکن تهران به دادسرا

خبر تکمیلی در رابطه با احضار شهروندان بهایی به دادسرای تهران
ده شهروند بهایی ساکن تهران روز سه شنبه ۲۲ اسفند ماه جهت ادای پاره‌ای توضیحات به دادسرای شهید مقدس تهران احضار شدند.
اسامی شهروندان مذکور بدین قرار است: نازنین نیکو سرشت، عباس طائف، آزیتا رفیع‌زاده، طلوع گلکار، پیمان کوشکباغی، احمد گلزار، حسن ممتاز، نگین قدمیان، نسیم باقری و احمد بهشتی.

هرانا؛ وضعیت نگران کننده جسمی بهنام ایرانی در زندان ندامتگاه کرج


خبرگزاری هرانا - بهنام ایرانی شهروند نوکیش مسیحی در زندان ندامتگاه کرج طی هفته‌های اخیر به کمردردهای شدید مبتلا شده و مسئولین اقدام موثری برای درمان وی صورت نمی‌دهند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بهنام ایرانی شهروند نوکیش مسیحی که در اندرزگاه ۲ سالن ۷ زندان ندامتگاه کرج بسر می‌برد، طی دو هفته اخیر به کمردردهای شدید مبتلا گشته و مسئولین تا کنون اقدام موثری برای درمان وی صورت نداده‌اند.
یکی از بستگان این زندانی عقیدتی که خواست نامش فاش نشود به گزارشگر هرانا گفت: "دوهفته پیش کمردردهای شدید بهنام شروع شد، تا حدی که وی را با برانکارد به دستشویی می‌بردند."

احضار ۶ تن از شهروندان بهایی به دادسرای تهران

اسامی کامل مرتبطین موسسه علمی که امروز به دادسرای اوین احضار شدند
به گزارش جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی ، ساعاتی پیش خبر مبنی بر احضار ۶ تن از شهروندان بهایی در ارتباط با دانشگاه آنلاین بهاییان بر خروجی این جمعیت قرار گرفت، که با انتشار اسامی ۴ تن دیگر از این شهروندان این خبر تکمیل می گردد.
بر اساس این گزارش، تعدادی از شهروندان بهایی برای روز سه‌شنبه ۲۲ اسفند ماه به دادسرای تهران احضار شده بودند. 

یکشنبه، اسفند ۲۰، ۱۳۹۱

گزارشی از ادامه فشار، تهدید و بازداشت شهروندان بهائی در شهر سمنان

طبق گزارشات رسیده به بخش حقوق بشر جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی، در روزهای اخیر دانش آموزان، شهروندان و خانواده های بهائی شهر سمنان با فشار، تهدید و بازداشت مواجه شده اند به طوریکه دو خانواده بهائی به نام های فنائیان و فیروزیان از سوی مأمورین اطلاعات با تهدید و ارعاب از طریق تلفن رو به رو شده اند و با گذشت بیش از ۲۴ روز از بازداشت اردشیر فنائیان و شیدرخ فیروزیان، اقدامات و پیگیری های خانواده های این دو برای اطلاع از وضعیت آن ها هنوز بی نتیجه مانده است.

پنجشنبه، اسفند ۱۷، ۱۳۹۱

تهدید خانواده یک زندانی بهایی اهل سمنان توسط اداره اطلاعات

ماموران امنیتی با گذشت ۲۴ روز از بازداشت "شیدرخ فیروزیان" طی تماسهای مکرر تلفنی خانواده وی را تهدید کرده‌اند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، با گذشت ۲۴ روز از بازداشت "شیدرخ فیروزیان" شهروند بهایی در سمنان، ماموران امنیتی بطورمرتب با منزل نامبرده تماس تلفنی گرفته و ایشان را تهدید می‌کنند تا دختر دیگر ایشان به نام "گلرخ فیروزیان" باید خویش را هر چه سریع‌تر به اداره اطلاعات سمنان معرفی کند، در غیر اینصورت امنیت خانواده فیروزیان قابل تضمین در سمنان نخواهدبود و شیدرخ فیروزیان هم آزاد نخواهد شد.

بازداشت چهار دانش آموز بهایی ساکن سمنان در محل تدریس

ماموران وزارت اطلاعات سمنان در یک اقدام بی‌سابقه چهار تن از دانش آموزان بهایی را بدون اطلاع خانواده‌های ایشان بازداشت کردند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ماموران اعزامی با در اختیار داشتن تائیدیه از طرف اداره کل آموزش و پرورش شهر سمنان وارد دبیرستان‌های شهید بهشتی و امیرکبیر سمنان شده و چهار نفر از دانش آموزان بهایی این مدارس به نامهای: سینا فناییان، ارمین الله وردی، رامین امیری و یونس خانجانی را از کلاس درس خارج کرده و پس از بازداشت به ستاد خبری اداره اطلاعات منتقل کردند.

یکشنبه، اسفند ۱۳، ۱۳۹۱

چهارمین گزارش احمد شهید : وضعییت مسیحیان و اقلیتهای مذهبی در ایران نگران کننده و خطرناک است

این گزارش ۷۷ صفحه‌ای یکی از مبسوط‌‌‌ترین گزارش‌ها درباره نقض منظم حقوق‌بشر در ایران به شمار می‌آید. وضعیت اقلیتهای قومی و مذهبی نیز همچون گذشته مورد توجه "ناظر ویژه سازمان ملل برای ایران" بوده است.
به گزارش شبکه خبر مسیحیان فارسی زبان به نقل از دویچه وله، احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق‌بشر ایران، چهارمین  گزارش خود را به شورای حقوق‌بشر سازمان ملل ارائه داد. بنا به این گزارش وضعیت حقوق‌بشر در ایران وخیم‌تر شده و تبعیض‌ها، شکنجه و اعدام همچنان ادامه دارد.

روز دوشنبه ۷ اسفند ماه سال جاری بیش از ۹ مغازه متعلق به شهروندان بهائی در شهر بندرترکمن پلمپ شد.
بر اساس گزارشات رسیده به بخش حقوق بشر جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی علت پلمپ سراسری مغازه های این شهروندان بهائی "تخلفات صنفی" ذکر شده است و پارچه ای مبنی بر این امر به در این مغازه ها نصب شده است.