سه‌شنبه، تیر ۲۷، ۱۳۹۱

برگزاری دادگاه ۱۱ تن از دراویش گنابادی در شیراز و صدور قرارهای ۱۰۰ و ۵۰ میلیون تومانی


خبرگزاری هرانا - جلسه رسیدگی به پرونده ۱۱ تن از دراویش گنابادی شیراز و کوار صبح امروز، یکشنبه ۲۵ تیرماه ۱۳۹۱، در شعبه ۱۴ دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی خشتی برگزار شد.
به گزارش تارنمای مجذوبان نور، در طی این جلسه ابتدا پرونده ۴ تن از دارویش آقایان صالح مرادی، محمدعلی شمشیرزن، کاظم دهقان و حمید آرایش مورد رسیدگی قرار گرفت و برای آقایان صالح مرادی و محمد علی شمشیر زن که در زندان به سر می بردند تا ارائه حکم نهایی قرار وثیقه های به ترتیب ۱۰۰ و ۵۰ میلیونی صادر شد.

همچنین در بخش دیگری از این جلسه به اتهامات ۷ تن از دراویش ساکن کوار، آقایان امید اکبری، غلامعلی بیرمی، مهرداد کشاورز، مهدی قنبری، حاج علیجان دهقان، موسی دهقان و مهدی دهقان نیز رسیدگی شد، این دارویش که هفته گذشته بصورت تلفنی به دادگاه احضار شده بودند صبح امروز به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، اخلال در نظم عمومی، ضرب و جرح و حمل اسلحه غیر مجاز دادگاهی شدند.
در ادامه‌ی این گزارش ذکر شده است که برای آقای صالح مرادی از دراویش گنابادی شیراز که مدت بیش از ده ماه را در بازداشتگاه اداره اطلاعات و زندان عادل آباد به اتهام اقدام علیه امنیت ملی در حبس می‌باشد قرار وثیقه‌ی ۱۰۰ میلیون تومانی تعیین شد که این درویش در جواب اعلام داشت که هیچگونه جرمی مرتکب نشده است و از تودیع وثیقه اجتناب کرد و دوباره روانه زندان شد. همچنین برای آقای محمدعلی شمشیرزن از دراویش گنابادی کوار نیز که به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و حمل اسلحه غیرمجاز در زندان عادل آباد محبوس بود، قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی صادر شد.
لازم به ذکر است که طی روزهای گذشته آقایان کاظم دهقان و حمید هر یک با قرار وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی پس از ۵ ماه از زندان عادل آباد بصورت موفقت آزاد شدند.
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
•    اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمی توان به صرف داشتن عقیده ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد.
•    بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
•    بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می باشد.
•    ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخص با مساوات کامل حق دارد که دعوایش در دادگاهی مستقل و بی‌طرف، منصفانه و علنی رسیدگی شود و چنین دادگاهی درباره حقوق و الزامات وی، یا هر اتهام جزایی که به او زده شده باشد، تصمیم بگیرد.
•    ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخصی حق دارد از آزادی اندیشه، وجدان و دین بهره‌مند شود: این حق مستلزم آزادی تغییر دین یا اعتقاد و همچنین آزادی اظهار دین یا اعتقاد، در قالب آموزش دینی، عبادت‌ها و اجرای آیین‌ها و مراسم دینی به تنهایی یا به صورت جمعی، به طور خصوصی یا عمومی است.
•    ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.
•    بند ۱ ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی فکر، وجدان و مذهب دارد. این حق شامل آزادی داشتن یا قبول یک مذهب یا معتقدات به انتخاب خود، همچنین آزادی ابراز مذهب یا معتقدات خود، خواه بطور فردی یا جمعی، خواه به طورعلنی یا در خفا در عبادات و اجرای آداب و اعمال و تعلیمات مذهبی می باشد.
•    بند ۱ ماده ۱ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: از موجودیت و هویت ملی، قومی، فرهنگی، دینی و زبانی اقلیت‌ها در سرزمین‌های خود حمایت و ایجاد شرایط را برای ارتقای این هویت تشویق شود.
•    بند ۱ و ۲ ماده ۲ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: اشخاص متعلق به اقلیت‌ها حق دارند در نهان و به طور علنی، آزادانه و بدون مداخله و یا هر شکل از تبعیض، از فرهنگ خاص خود بهره‌مند و برخوردار شوند، دین خود را اعلام و به آن عمل کنند و به زبان خاص خود سخن بگویند و به صورتی موثر در زندگی فرهنگی، دینی، اجتماعی، اقتصادی و عمومی شرکت کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر