چهارشنبه، مرداد ۰۴، ۱۳۹۱

تائید شش سال محکومیت فرشید فتحی در دادگاه تجدید نظر نقض آشکار قوانین حقوق بشر وجاری کشور


Farshid_jadid__Dadgah
با تائید این حکم فرشید فتحی به عنوان نماد مظلومیت نوکیشان مسیحی ایرانی در زندان بی عدالتی حکومت اسلامی اسیر شده است. مسیحیان ایران از این جهت به شدت احساس سرخوردگی و ناراحتی می کنند.
 به گزارش شبکه خبر مسیحیان فارسی زبان خبرگزاری هرانا روز 21 تیر ماه گزارش داد که فرشید فتحی، شهروند مسیحی و رهبر یکی از کلیساهای خانگی از سوی دادگاه تجدید نظر استان تهران به شش سال حبس تعزیری محکوم شد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این شهروند مسیحی و رهبر کلیسای خانگی به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در سازمان ایلام و جمع آوری کمک مالی برای این سازمان مسیحی و تبلیغ علیه نظام از طریق تبشیر مسیحیت به شش سال حبس تعزیری محکوم شده است.
هرانا همچنین نوشت: نامبرده در یورش گسترده و سازمان یافته به مسیحیان ایران در آستانه سال نو میلادی ۵ دی ماه ۱۳۸۹ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد و تا کنون از حق مرخصی علی رغم تودیع وثیقه محروم بوده است.
منابع نزدیک به خانواده فرشید فتحی اعلام کردند که علی رغم اینکه ایشان وکیل داشته‌اند دسترسی ایشان به پرونده نه در دادگاه بدوی و نه در دادگاه تجدید نظر میسر نشده است.
هرانا همچنین در گزارش خود مواردی از قانون اساسی جاری کشور، معاهده های جهانی و متن اعلامیه جهانی حقوق بشر که با تائید حکم فرشید فتحی توسط قوه قضائیه جمهوری اسلامی نقض شده است را بطور خلاصه، به شکل زیر شرح داده است:
• اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمی‌توان به صرف داشتن عقیده‌ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد.
• بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی‌توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
• بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می‌باشد.
• ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخصی حق دارد از آزادی اندیشه، وجدان و دین بهره‌مند شود: این حق مستلزم آزادی تغییر دین یا اعتقاد و همچنین آزادی اظهار دین یا اعتقاد، در قالب آموزش دینی، عبادت‌ها و اجرای آیین‌ها و مراسم دینی به تنهایی یا به صورت جمعی، به طور خصوصی یا عمومی است.
• ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.
• بند ۱ ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی فکر، وجدان و مذهب دارد. این حق شامل آزادی داشتن یا قبول یک مذهب یا معتقدات به انتخاب خود، همچنین آزادی ابراز مذهب یا معتقدات خود، خواه بطور فردی یا جمعی، خواه به طورعلنی یا در خفا در عبادات و اجرای آداب و اعمال و تعلیمات مذهبی می‌باشد.
• بند ۱ ماده ۱ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: از موجودیت و هویت ملی، قومی، فرهنگی، دینی و زبانی اقلیت‌ها در سرزمین‌های خود حمایت و ایجاد شرایط را برای ارتقای این هویت تشویق شود.
• بند ۱ و ۲ ماده ۲ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی:اشخاص متعلق به اقلیت‌ها حق دارند در نهان و به طور علنی، آزادانه و بدون مداخله و یا هر شکل از تبعیض، از فرهنگ خاص خود بهره‌مند و برخوردار شوند، دین خود را اعلام و به آن عمل کنند و به زبان خاص خود سخن بگویند و به صورتی موثر در زندگی فرهنگی، دینی، اجتماعی، اقتصادی و عمومی شرکت کنند.
مظلومیت آشکار
مظلومیت و نقض آشکار حقوق انسانی فرشید فتحی نه تنها برای مسیحیان ایرانی و غیر ایرانی بلکه برای همه نیروهای اجتماعی بسیار شوکه کننده بوده است. در ماه گذشته  بیشتر سازمانهای مدافع حقوق بشر داخل و خارج کشور بازداشت طولانی مدت و حکم سنگین علیه این زندانی عقیدتی را محکوم کرده  و خواهان آزادی فوری او شده اند.
این داستان آنقدر شور شده است که حتی صدای فعالان اصلاح طلب درون نظام جمهوری اسلامی هم که معمولا به این حوزه ها ورود نمی کنند در آورده است . چند هفته پیش  "مهدی خزعلی" فرزند  ابوالقاسم خزعلی واعظ  و فقیه معروف مسلمان و از اعضای اولیه شورای نگهبان قانون اساسی جمهوری اسلامی که چند هفته ای را با فرشید در بند 350 اوین هم بند بوده است، در مصاحبه ای از او به عنوان یک شخص فرهیخته و بی آزار که توسط قضات بی دلیل مورد ظلم قرار گرفته یاد کرد.(ویدیوی این مصاحبه را اینجا ببینید)
با تائید حکم ناعادلانه 6 سال زندان برای فرشید فتحی این زندانی نوکیش مسیحی توسط بخش تجدید نظر دادگاه اسلامی ، امروز او به عنوان نماد مظلومیت نوکیشان مسیحی ایرانی در زندان بی عدالتی حکومت اسلامی اسیر شده است. مسیحیان ایران از این جهت به شدت احساس سرخوردگی و ناراحتی می کنند.به همین دلیل خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط این هم کیش بی گناه خود می باشند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر