جمعه، خرداد ۰۵، ۱۳۹۱

انتشار گزارش حقوق بشر وزارت امور خارجه آمریکا

.
وزارت امور خارجه امریکا می گوید نقض حقوق بشر در ایران ادامه دارد و مردم همچنان از برخورداری از حقوق انسانی اساسی محروم هستند.
به گزارش «محبت نیوز» به نقل از صدای امریكا، بخشی از گزارش سالانه وزارت امور خارجه درباره وضعیت رعایت حقوق بشر در کشورهای گوناگون درسال ۲۰۱۱ به ایران اختصاص دارد که در آن از جمله گفته می شود «در نخستین چند ماه اول سال تظاهرات گروههای اوپوزیسیون، دانشجویان دانشگاه، و دیگران که تا حدودی از رویدادهای بهار عربی الهام می گرفت، افزایش یافت. در ماه فوریه، صدها معترض برای نشان دادن همبستگی با معترضین در مصر و تونس گردهمایی هایی در سراسر کشور برپا کردند. دولت با خشونت به معترضین و منتقدین پاسخ داد، آنها را به دلیل ابراز نارضایی دستگیر کرد، شکنجه داد و مجازات کرد.»
همچنین بر سرکوب رسانه ها و نهادهای هنری افزود و دهها روزنامه نگار، وبلاگ نویس، شاعر، بازیگر، فیلمساز و هنرمند را دستگیر کرد.
وزارت امور خارجه امریکا در گزارش خود یادآور می شود سرکوب و کوشش برای خاموش ساختن صداهای مخالف در پایان سال شتاب گرفت . در گزارش آمده است: «نمایان ترین مشکلات حقوق بشر در ایران وضع محدودیتهای شدید بر حقوق شهروندان برای تغییر صلحجویانه دولت از راه برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه، آزادیهای مدنی و نادیده گرفتن حرمت زندگی از طریق استفاده از بازداشتهای خود سرانه، شکنجه و اعدام بدون رعایت تشریفات قانونی بود.»
گزارش می گوید «دولت آزادی بیان و مطبوعات (از جمله از طریق اینترنت)، تجمع پ، تشکیل انجمن، و آمد و شد را به شدت محدود کرد. به قتلهای فراقانونی ادامه داد و افراد را به جرم ارتکاب جرائم جزیی، پس از محاکمات ناعادلانه، گاهی علنی یا گروهی، اعدام کرد. نیروهای امنیتی مرتکب عملیات سرکوب و خشونت را با انگیزه سیاسی، از جمله شکنجه، ضرب و شتم و تجاوز جنسی شدند. دولت مجازاتهای سخت مانند بریدن دست و پا و شلاق را به اجرا گذاشت. نیروهای امنیتی افراد را خودسرانه دستگیر و بازداشت می کردند، و آنها را در سلولهای انفرادی نگاه می داشتند.»
وزارت امور خارجه امریکا در گزارش خود درباره وضعیت حقوق بشر در ایران، به موارد دیگری از نقض حقوق بشر مانند خشونت نیروهای بسیج اشاره می کند، ناهنجاری وضع زندانها و مرگ چندین زندانی را یاد آور می شود و می گوید «مقامات به بازداشت زندانیان سیاسی متعدد و سرکوب فعالان حقوق زنان، اقلیتهای قومی، دانشجویی، اقلیتهای مذهبی و محیط زیست ادامه دادند. صدها دانشجو که رژیم نظریات و نگرشهای آنها غیر قابل قبول می دانست از ورود به دانشگاهها محروم یا اخراج شدند؛ استادان بر زمینه های مشابه در معرض اخراج قرار گرفتند.»
گزارش وزارت امور خارجه امریکا ادامه فساد رسمی و نبود شفافیت در دولت را یاد آور می شود و می گوید «خشونت و تبعیض قانونی و اجتماعی علیه زنان، کودکان، اقلیتهای قومی و مذهبی و دگر باشان جنسی گسترده بود. دولت حقوق کارگران را به شدت محدود کرد و دهها نفر از رهبران اتحادیه های کارگری، در حالی که بر شمار اعتراضها افزوده می شد، دستگیر شدند.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر