چهارشنبه، اردیبهشت ۲۷، ۱۳۹۱

بازداشت دو شهروند بهایی در سمنان


خبرگزاری هرانا - ماموران امنیتی سمنان صبح روز دوشنبه به منازل دوشهروند بهایی مراجعه و پس از تفتیش محل ایشان را بازداشت نمودند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ماموران اداره اطلاعات سمنان صبح روز دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۱ به منازل دو شهروند بهایی ساکن شهر مزبور به نام‌های افراسیاب سبحانی و اکبرپورحسینی مراجعه کرده و پس از تفتیش محل به همراه نامبردگان به محل‌های کسب ایشان می‌روند. ماموران پس از بازرسی کامل مغازه‌های این دو شهروند بهایی، ایشان را بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل می‌کنند.
قابل ذکر است منازل این دو شهروند بهایی از جمله ۲۰ منزلی بوده‌اند که در ۲۵ اذر ماه سال ۱۳۸۷ توسط ماموران اداره اطلاعات سمنان مورد بازرسی قرار گرفته بود.

یاداوری می‌شود عرفان احسانی دیگر شهروند بهایی ساکن سمنان که در اوایل اردیبهشت ماه سال جاری بازداشت شده بود در ۱۷ اردیبهشت ماه پس از ۱۵ روز بازداشت موقت به قید وثیقه ملکی معادل ۵۰ میلیون تومان آزاد شد.
برسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
•    اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمی‌توان به صرف داشتن عقیده‌ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد.
•    بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی‌توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
•    بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می‌باشد.
•    ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.
•    ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخصی حق دارد از آزادی اندیشه، وجدان و دین بهره‌مند شود: این حق مستلزم آزادی تغییر دین یا اعتقاد و همچنین آزادی اظهار دین یا اعتقاد، در قالب آموزش دینی، عبادت‌ها و اجرای آیین‌ها و مراسم دینی به تنهایی یا به صورت جمعی، به طور خصوصی یا عمومی است.
•    بند ۱ ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هرکس حق آزادی و امنیت شخصی دارد. هیچ کس را نمی‌توان خودسرانه دستگیر یا بازداشت کرد.
•    بند ۱ ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی فکر، وجدان و مذهب دارد. این حق شامل آزادی داشتن یا قبول یک مذهب یا معتقدات به انتخاب خود، همچنین آزادی ابراز مذهب یا معتقدات خود، خواه بطور فردی یا جمعی، خواه به طورعلنی یا در خفا در عبادات و اجرای آداب و اعمال و تعلیمات مذهبی می‌باشد.
•    بند ۱ ماده ۱ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: از موجودیت و هویت ملی، قومی، فرهنگی، دینی و زبانی اقلیت‌ها در سرزمین‌های خود حمایت و ایجاد شرایط را برای ارتقای این هویت تشویق شود.
•    بند ۱ و ۲ ماده ۲ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: اشخاص متعلق به اقلیت‌ها حق دارند در نهان و به طور علنی، آزادانه و بدون مداخله و یا هر شکل از تبعیض، از فرهنگ خاص خود بهره‌مند و برخوردار شوند، دین خود را اعلام و به آن عمل کنند و به زبان خاص خود سخن بگویند و به صورتی موثر در زندگی فرهنگی، دینی، اجتماعی، اقتصادی و عمومی شرکت کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر