پنجشنبه، تیر ۰۹، ۱۳۹۰

هرانا؛ یک دانشجوی یزدی به اتهام تبلیغ آئین مسیحیت بازداشت شد


خبرگزاری هرانا – مصطفی زنگویی بوشهری ۲۴ ساله متولد گچساران و دانشجوی دانشگاه بزد پس از خروج از منزل بازداشت شده است. بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران ماموران وزارت اطلاعات پس از بازداشت این دانشجو با خانواده وی تماس گرفته و ضمن بیان اتهام ایشان، بازداشت وی را به اطلاع خانواده رسانده است.مصطفی زنگویی متهم است که در محیط دانشگاه فعالیت تبشیری به نفع گروه‌های مسیحی داشته است.

فعالیت بهائیان آزاد است، فقط حق تبلیغ ندارند !


دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران گفت که حکومت این کشور بهائیان را نه یک اقلیت دینی، بلکه یک "فرقه" می داند، اما برای آنها حقوق شهروندی قائل است.
 محمد جواد لاریجانی گفت: "تا زمانی که بهائیان حقوق و قوانین را محترم می شمارند، کسی متعرض آنها نیست و بسیاری از بهائیان بر همین اساس دارای فعالیت های اجتماعی، علمی و اقتصادی هستند، اما اجازه فعالیت تبلیغی برای فرقه خود را ندارند".
موضوعات مرتبط قوه قضائیه ایران آقای لاریجانی گفت که اقلیت های مذهبی رسمی در قانون اساسی ایران تعریف شده اند و در مجلس شورای اسلامی هم نماینده دارند.
اما پدیده ثابتی، سخنگوی جامعه بهائیت در گفت و گو با بی بی سی فارسی در واکنش به سخنان آقای لاریجانی گفت: "اگر بهائیان از حق و حقوقی برخورداند، چرا قبرستان های آنان خراب می شود و اموالشان به غارت می رود. آقای لاریجانی باید به این سئوالات پاسخ دهند و باید مشخص شود چرا بهائیان مورد آزار و اذیت قرار می گیرند."
خانم ثابتی گفت که آقای لاریجانی یا از مسائل بهائیان اطلاع ندارند و یا اطلاعات غلط در اختیار او گذاشته اند.
او افزود: "شاید هم با انتخاب گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد، می خواهند ظلم هایی که به بهائیان شده را لاپوشانی کنند."
این در حالی است که آقای لاریجانی در مورد مشکل ایران با گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل گفته است: "راه حل این است که گزارشگری را از سوءاستفاده قدرت های غربی نجات دهیم. چرا تنها برای ایران گزارشگر تعیین می شود؟ باید قانونی بگذارند که همه کشورها گزارشگر داشته باشند. ما این (تعیین گزارشگر ویژه برای ایران) را یک بازی سیاسی می دانیم که البته نگران آن هم نیستیم".
شورای حقوق بشر سازمان ملل اخیرن احمد شهید، وزیر امور خارجه پیشین مالدیو را به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر برای بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران تعیین کرد، اما مقامات ایران از پذیرفتن او خودداری کردند.
نقض حقوق اقلیت ها، از جمله بهائیان از جمله مهمترین اتهاماتی است که علیه حکومت ایران مطرح است و باعث شده که شورای حقوق بشر برای این کشور گزارشگر ویژه تعیین کند.
سخنگوی جامعه بهائیت در مورد نگرانی های موجود از وضعیت بهائیان در ایران گفت: "سازمان های حقوق بشری و سازمان ملل متحد به شدت از وضعیت بهائیان ابراز نگرانی کرده اند. در اوایل انقلاب به خمینی رجوع شد و خواستار رسیدگی به وضعیت بهائیان شدند، اما چون نتیجه ای گرفته نشد مسئله در حد بین المللی مطرح شد و به دادگاه های بین المللی رفت."
خانم ثابتی گفت که در زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی، اعمال محدودیت علیه بهائیان کاهش یافته بود، اما پس از آن محدودیت ها دوباره افزایش یافت.
مهناز پراکند، یکی از وکلای گروه یاران (رهبران بهائیان در ایران) نیز روز گذشته در پارلمان اروپا گفت: "زمانی که برای دیدار با موکلانم به زندان رفتم، مسئولان زندان بر ما نظارت می کردند و خانمی مکالمه های ما را ضبط می کرد. این رفتار نقض حقوق موکلان است که باید بتوانند آزادانه در مورد شرایط زندان واتفاق هایی که برایشان
.افتاده صحبت کنند.
منبع  «محبت نیوز»                                              ا

حکم اعدام "یوسف ندرخانی"در دادگاه تجدید نظر تأیید شد


اگر چنین حكمی از سوی مقامات قضایی جمهوری اسلامی اجرا گردد این اولین حکم رسمی اعدام به اتهام مسیحیت در ۲۰ سال اخیر خواهد بود. اکنون تنها گزینه موجود برای لغو چنین حکمی جلب توجه سریع جامعه بین المللی به این موضوع است.
به گزارش آژانس خبری مسیحیان ایران " محبت نیوز " ، دادگاه دیوان عالی كشور روز سه شنبه ۷ تیر ماه  ۱۳۹۰، با رد اعتراض "یوسف ندرخانی" بر حکم اعدامش ، آنرا تأیید نمود.
"یوسف ندرخانی" متهم است که در سن ۱۹ سالگی از دین اسلام خارج شده و به مسیحیت روی آورده و به گفته مقامات قضایی جمهوری اسلامی در این سال‌ها برای  مسیحیت تبلیغ کرده است. بر همین اساس ایشان از سوی شعبه ۱۱ دادگستری استان گیلان به اتهام "ارتداد و تبلیغ مسیحیت" به مسلمانان به اعدام محکوم شده است.
"یوسف ندرخانی" كه همفكرانش از وی بعنوان كشیش خطاب می كنند از "مسیحیان غیر تثلیثی" است كه در ۲۰ مهرماه ۱۳۸۸ تاكنون در زندان رشت بسر می برد.
اگر چنانچه حکم اعدام وی اجرا گردد، اولین حکم رسمی اعدام به اتهام مسیحیت  در ۲۰ سال اخیر خواهد بود.
پیش از این در روز سوم دسامبر سال ۱۹۹۰ كشیش "حسین سودمند" به‌خاطر پافشاری در ایمان مسیحی‌ خود در محوطۀ زندان مشهد به‌دار آویخته شد. زنده یاد سودمند تنها کشیشی است که رسمن از سوی مقامات قضایی جمهوری اسلامی به‌خاطر عدم انکار ایمان مسیحی‌ خود اعدام شده است.
منابع خبری گزارش دادند : " در حال حاضر هیچ اقدامی از داخل ایران برای لغو حکم امکان پذیر نیست و هر لحظه امکان اجرای حکم اعدام وجود دارد. اکنون تنها گزینه موجود برای لغو حکم جلب توجه سریع جامعه بین المللی به این موضوع است."
وی همچنان در زندان شهرستان لاكان در بند دادگاه انقلاب آن شهر زندانی است، طبق گزارشات دریافتی در این زندان از انواع روش ها از جمله دارو برای بازگشت او به اسلام نیز استفاده شده است
ندرخانی ۳۵ ساله و دارای دو فرزند می‌باشد كه همسر ایشان نیز خانم فاطمه پسندیده  پیش تر به اتهام گرایش به آئین مسیحیت از سوی مسئولان قضایی رشت  ابتدا به حبس ابد محکوم شد اما در مهر ماه ۱۳۸۹ در جلسه دادگاه از اتهامات وارده تبرئه و از زندان آزاد شد.
در طول سالهای ۲۰۱۰ و۲۰۱۱، شماری از دگر اندیشان مذهبی از اعضا گروه مسیحیان (غیر تثلیثی) تنها به دلیل اعتقادات و مناسک مذهبی شان در شهرهای رشت ،بندرانزلی،كرج و شیراز مورد تعقیب قانونی قرار گرفته‌اند كه برخی از آنان بازداشت و پس از انجام مراحل دادگاهی آزاد شدند.
گروه‌ "مسیحیان غیر تثلیثی" با تعالیم و اصول متفاوت از عرف كلیساهای رسمی ایران در درجۀ اول از کسانی تشکیل شده است که از ادیان دیگر به مسیحیت پیوسته‌اند . به گفته مسئولان این گروه، دادگاه‌ها و مقامات ایرانی اخیرن مبادرت به داشتن دیدی سیاسی نسبت به این افراد داشته اند و رهبران و اعضاء این گروه را در دادگاه‌های انقلابی که برای محاکمۀ جرمهای سیاسی و امنیت ملی استفاده می‌شوند، محاکمه می‌کنند.

ویدئوی مربوط به اعلامیه جهانی حقوق بشر

هر کس حق دارد که از آزادی فکر ، وجدان و مذهب بهره مند شود .این حق متضمن آزادی تغییر مذهب یا عقیده  و ایمان می باشد و نیز شامل تعلیمات مذهبی و اجرای مراسم دینی است . هرکس می تواند از این حقوق یا مجتمعاً به طور خصوصی یا به طور عمومی بر خوردار باشد.

بازداشت دو شهروند بهایی در مشهد


خبرگزاری هرانا – مونا رضایی شهروند بهایی و انیسا دهقانی دانشجوی بهایی ساکن مشهد در روزهای دوشنبه و شنبه از سوی ماموران وزات اطلاعات بازداشت شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران حوالی ساعت ۱۲ ظهر دوشنبه ۶ تیر ماه ماموران امنیتی به منزل یک شهروند بهایی ساکن مشهد به نام «ساناز تفضلی» مراجعه کرده و پس از دو ساعت تفنیش منزل و ضبط کامپیو‌تر، عکس‌ها و کتب مذهبی، نامبرده را نیز بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل نمودند.
گفتنی است، هیچ مامور زنی همراه این گروه نبوده و با آنکه ساناز تفضلی دارای دو فرزند خردسال می‌باشد و همسرش هم در مسافرت بوده با اینحال ماموران وی را بازداشت و با خود می‌برند.
همچنین در روز شنبه ۴ تیر ماه ماموران امنیتی یک شهروند بهایی دیگر ساکن مشهد به نام «مونا رضائی» را هم پس از تفتیش منزل و ضبط کامپیو‌تر و کتب و عکس‌های مذهبی بازداشت کرده و به نقطه نامعلومی انتقال داده‌اند.
یا داوری می‌شود در طی یک ماه گذشته ماموران امنیتی در مشهد دو شهروند بهایی دیگر به نام‌های «انیسا دهقانی» و «دری امری» را هم بازداشت کرده‌اند

تعطیلی شرکت کوریت در مشهد و بیکار شدن ۱۵ کارمند بهایی آن


ماموران امنیتی اداره اطلاعات مشهد، روز اول تیرماه جاری، با مراجعه به شرکت کوریت در شهر مشهد، ضمن بازجویی از کارمندان این شرکت، پلمب دفتر و انبار این شرکت را پلمب کردند. این اقدام ماموران اداره اطلاعات منجر به بی‌کاری بیش از ۱۵ تن از کارمندان این شرکت شد.
بنا بر گزارش‌ کمیته گزارشگران حقوق بشر، این شرکت متعلق به آقای بهرنگ محسنی، از بازداشت شدگان شرکت آچیلان در است که از ۵ ماه پیش تا کنون در بازداشت موقت اداره اطلاعات به سر می‌برد.
بهرنگ محسنی، فرزاد، فرنود و حسین محمدزاده و مجید مجیدی، از جمله بازداشت شدگان شرکت آچیلان در هستند که از زمان دستگیری تا کنون بلاتکلیف، در سلول‌های انفرادی نگهداری می‌شوند و از حقوق اولیهٔ خود مبنی بر تماس تلفنی و ملاقات با بستگان خود محروم هستند.
گفتنی است، شرکت کوریت در زمینه پرده هوا فعالیت داشت و هم اکنون کلیه کارمندان بهایی آن بی‌کار شده‌اند.

بهائیان حق شرکت در کنکور سراسری را ندارند


کمیته گزارشگران حقوق بشر -  چهارشنبه ۸ تیرماه ۱۳۹۰ در پی مراجعه تعدادی از داوطلبین بهائی و اعضای جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی به مراکز پاسخگویی برای اصلاح گزینه مذهب در کارت ورود به جلسه، از سوی مسئولین رسیدگی به شکایات اعلام گردید که «بهائیان حق شرکت در کنکور سراسری را ندارند.»

بر اساس گزارشات رسیده در پیگیری های امروز مسئولین در باجه های رفع نواقص اعلام داشتند: « به آنها ابلاغ گردیده در این خصوص اصلاحی صورت ندهند و برای داوطلبین بهائی در کارت ورود به جلسه اسلام قید گردد و در صورت تمایل داوطلبین بهائی می توانند مذهب خود را در کارت ورود به جلسه به ادیان دیگر همچون زرشتی، مسیحی، کلیمی تغییر دهند.»
یکی از مسئولین در باجه رفع نواقص کارت ورود به جلسه آزمون سراسری در شهر اصفهان اعلام نمود: « این جریان از امسال به آنها تاکید شده و دستور از سازمان سنجش و مقامات بالاتر است و آنها توانایی رسیدگی به این جریان را ندارند.»
همچنین ایشان به تعدادی از داوطلبین بهائی اعلام کرد « شما با هر گزینه‌ی مذهبی در کنکور سراسری شرکت نمایید در نهایت کارنامه ای برایتان صادر نخواهد شد و با نقص پرونده روبرو می شوید.»
پس از صدور کارت‌های ورود به جلسه برای داوطلبین کنکور سراسری سال ۹۰ در وبسایت رسمی سازمان سنجش و آموزش کشور، داوطلبین بهائی با عبارت « دین: اسلام» روبرو گردیدند. این اقدام از سوی سازمان سنجش در حالی صورت پذیرفته است که داوطلبین بهائی در فرم ثبت نام کنکور با گزینه‌ای برای تعیین مذهب خود روبرو نشده بودند و آنها تنها معارف امتحانی خود در کنکور را از بین چهار دین رسمی مندرج در فرم ثبت نام مشخص نموده بودند.

سخنان وکیل رهبران زندانی بهائی در پارلمان اروپا



بروکسل، بلژیک، ۸ تیر ۱۳۹۰ (۲۹ ژوئن ۲۰۱۱) (سرویس خبری جامعۀ جهانی بهائی) – یکی از وکیلان مدافع هفت مدیر بهائی زندانی در ایران در نشست فوق العادهای در پارلمان اروپا طی سخنان پرشوری خواستار اجرای عدالت در مورد آنها شد.
مهناز پراکند به حاضران گفت انتظار مردم ایران آن است که «دولت ها و نهادهای بین المللی که احترام به انسان و حقوق بشر را سرلوحه سیاست خود قرار داده اند، آنان را تنها نگذارند ...»
به گفتۀ او، همۀ مردم ایران «در زندان بزرگی به نام جمهوری اسلامی ایران ... تحت انواع دردها و رنجها و ظلمها» گرفتارند و «به عناوین مختلف، زندانی ، شکنجه و اعدام می شوند.»
این جلسه که دیروز در اتاقی در محل پارلمان اروپا برگزار شد، اولین حضور علنی خانم پراکند از زمان فرار از وطنش بود. او پس از اين که مطلع شد به خاطر حمایتش از هفت رهبر بهائی و کسان دیگری از جمله نسرین ستوده – وکيلی که خودش به خاطر دفاع از کنشگران حقوق بشر به ۱۱ سال زندان محکوم شده – در آستانۂ دستگیری است، از کشور خارج شد.
اعضای پارلمان اروپا – که کارکنانی از کمیسیون اروپایی و سرویس امور خارجی اروپا نیز به آنان پیوستند – شاهد سخنان مشروح خانم پراکند دربارۀ پروندۀ این هفت نفر و آزار فزاینده نسبت به همدینان آنها بودند.
خانم پراکند گفت: «درد و رنجی که بر بهائیان تحمیل می شود، علاوه بر آن ظلمها و ستم هایی است که بر عموم مردم ایران می رود.»
خانم پراکند با ابراز قدردانی از این که می تواند «بدون سانسور و هرگونه دغدغه خاطر و احساس نا امنی از زندان و شکنجه» سخن بگوید، گفت از اين که میتواند «صدای شهدایی باشد که صرفاً به خاطر اعتقادات شان اعدام شدند» و «به نیابت از همۀ کسانی که چندین سال را در زندان گذراندند و فقط به خاطر ابراز نظر شان شکنجه شدند... آشکارا سخن» بگوید، احساس افتخار میکند.
    • هفت رهبر بهائی در عکسی که چندین ماه پیش از دستگیری شان گرفته شده است. ردیف جلو: بهروز توکلی… »
    او افزود همچنین به نیابت از کسانی سخن میگويد «که فقط به خاطر عقیده از داشتن هرگونه شغل و مناصب دولتی محروم هستند و تحصیلات عالیه دانشگاهی بر آنان و فرزندانشان منع شده است؛ کسانی که صرفا به خاطر ابراز عقیده، گاهی خانه های شان ویران شده و حتی گورستان های شان نیز تخریب می شود؛ کسانی که به دلیل داشتن عقیده ای جز عقیده حاکم، در کسب و کار و شغل آزاد نیز با مزاحمت های دائم مواجهند.»
    خانم پراکند با اشاره به حملۀ اخیر مقامات ایرانی به مؤسسۀ آموزش عالی بهائی – یکی از اقدامات جامعه برای ارائۀ آموزش عالی به بهائیان جوان محروم از ورود به دانشگاه – گفت که نمایندۀ کسانی است که «از داشتن هر گونه موسسه آموزشی و علمی برای آموزش و تحصیل فرزندانشان منع شده اند.»
    او گفت: «در صورت داشتن چنین موسسه هایی، این مراکز تعطیل و مدیران آنها بازداشت و زندانی می شوند.»
    وی افزود: «از کودکانی بگویم که در مدارس برای ابراز عقاید خود آزاد نیستند و در صورت ابراز آن از مدرسه اخراج می شوند، از کسانی بگویم که حتی در انتخاب دوست خود آزاد نیستند و هر گونه دوستی آنها با افراد غیر بهایی، تبلیغ بهائیت قلمداد شده و زندان و شکنجه برایشان در پی دارد.»

    فهرستی از بی عدالتی ها

    خانم پراکند یکی از اعضای کانون مدافعان حقوق بشر است که توسط برندۀ جایزۀ صلح نوبل، شیرین عبادی، تأسیس شد و از هفت رهبر بهائی دفاع کرد. در نشست دیروز، خانم پراکند توانست اولین گزارش مشروح از آنچه پشت درهای بسته در دادگاه هفت مدير بهائی در سال گذشته رخ داد، ارائه دهد و فهرستی طولانی از بی عدالتی ها و اشتباه های قانونی که دستگاه قضائی ایران مرتکب شده، عرضه کرد.
    دستگیری مخفی هفت نفر – بدون احضاريه – در سال ۲۰۰۸، بازداشت اولیۀ آنها در سلول های انفرادی بدون تماس با خانواده های شان، بازجویی های انفرادی و زندانی کردن غیر قانونی آنها به مدت بیش از دو سال بدون دسترسی به مشاورۀ قانونی، محاکمۀ آنها بر مبنای اتهامات خلاف واقع، و متعاقب آن روند تجدید نظر که احکام ۲۰ ساله شان را به ۱۰ سال کاهش داد و سپس بازگرداندن احکام اوليه از جملۀ این موارد بود.
    خانم پراکند گفت: «کیفرخواست صادره علیه موکلان ما... بیشتر به یک بیانیه سیاسی شبیه بود تا یک کیفرخواست حقوقی. یک متن ۵۰ صفحه ای... کیفرخواستی سراسر توهین و تحقیر در حق بهاییان ایران و به ویژه موکلین ما. متنی بسیار کلی و فاقد هرگونه دلیل اثباتی.»
    او اضافه کرد: «برخلاف تمامی موازین حقوقی، برای همه هفت نفر مدیران جامعه بهایی ایران، یک کیفر خواست صادر شده بود... بدون اینکه مشخص شود که هر یک از آنان به تنهایی چه عملی انجام داده است که مصداق اتهامات طرح شده در کیفرخواست قرار گرفته است.»
    به حاضران در نشست گفته شد که پیش از دادگاه، طی دو و نیم سال بازداشت غیر قانونی، نه خانم پراکند و نه همکارانش اجازۀ ملاقات با موکلان خود را نیافتند.
    «مطالعه پرونده که از بیش از دو هزار برگ تشکیل شده است، در طی یک ماه به دقت انجام شد. و تمامی برگهای پرونده را به دقت مورد بررسی و واکاوی قرار دادیم تا بفهمیم بر اساس کدام دلیل سند، مدرک یا شاهدی آزادی هفت نفر انسان اینگونه گرفته شده است. خوشبختانه هیچ سند و مدرک یا دلیل قانونی برای وقوع هیچ یک از اتهام های طرح شده علیه موکلین ما یعنی 'یاران ایران' و انتساب آنها به ایشان ارائه نشده بود و در پرونده نیز وجود نداشت.»
    «از این جهت دلیلی برای محکومیت آنها وجود نداشت و امیدوار به صدور حکم برائت برای آنان بودیم.»
    خانم پراکند در اشاره به جريان دادگاه، از موارد بیشمار نقض روندهای قانونی و حضور عاملان وزارت اطلاعات در دادگاه با نیت ترساندن متهمان صحبت کرد.
    خانم پراکند گفت: «یکی از شرایط دادرسی عادلانه بی طرفی دادگاه و قاضی رسیدگی کننده است.» در حالی که در این پرونده، «قاضی دادگاه ...همان لحنی را داشت که کیفرخواست داشت. از همان الفاظ و عباراتی استفاده می کرد که در کیفرخواست استفاده شده بود، مثل 'فرقه ضاله بهائیت'. همین امر به خوبی بیانگر بی طرف نبودن قاضی رسیدگی کننده و نا عادلانه بودن دادرسی و محاکمه به خاطر عقیده می باشد.»
    به گفتۀ خانم پراکند، طی دادگاه، قاضی اغلب اظهارات دفاعی موکلان را به این بهانه که استدلال شان 'تبلیغ بهائیت' محسوب می شود، قطع می کرد.
    خانم پراکند افزود: «ظلمی که بر موکلین ما ... می رود آینه ای است از ستم هایی که بر سایر بهاییان ساکن در ایران می رود.»

    تقاضای تداوم اقدامات

    خانم پراکند در پایان سخنان خود، از دولت ها و نهادهای مختلف خواست که عاجلانه از ایران بخواهند قوانین تبعیض آمیز داخلی خود را علیه اقلیت های روشنفکر و دینی تعدیل کند و کشورهای ناقض حقوق بشر را وادار کنند دقیقاً از محتوای اعلامیۀ جهانی حقوق بشر و میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی پیروی کنند.
    او همچنین از اتحادیۀ اروپا خواست نماینده ای به ایران بفرستد که وضعیت هفت رهبر بهائی را بررسی کند تا «در جهت بهبود وضعیت غیر قانونی فعلی ایشان و برای آزادی هر چه سریعترآنان اقدامات لازم را انجام دهند.»
    خانم مهناز پراکند به دعوت باربارا لوچبیلر، یکی از اعضای آلمانی پارلمان اروپا که رئیس هیئت نمایندگان پارلمان برای روابط با ایران است، به پارلمان آمده بود. خانم لوچبیلر به خانم پراکند اطمینان داد که وضعیت حقوق بشر در ایران فراموش نشده است.
    علاوه بر هفت مدیر، حدود ۹۰ بهائی اکنون در ایران زندانی هستند، از جمله ۹ نفر از اعضای هیئت علمی و کارکنان مؤسسۀ آموزش عالی بهائی که هنوز پس از یورش های ماه گذشته به خانۀ ۳۹ بهائی در بازداشت به سر می برند.

    چهارشنبه، تیر ۰۸، ۱۳۹۰

    وضعیت مبهم و ممانعت از آزادی زندانی مسیحی فرشید فتحی


    فرشید فتحی از نوکیشان مسیحی ساكن تهران از ۵ دی ماه ۱۳۸۹ ( ۲۶ دسامبر ۲۰۱۰) بدون تفهیم اتهام همچنان بلاتكلیف در بند ۲۰۹ زندان اوین بسر می برد، وضعیت مبهم ایشان موجی از نگرانی را در میان خانواده و فرزنداش بهمراه داشته است .
    به گزارش "محبت نیوز" به نقل از منابع خبری، "فرشید فتحی" از نوكیشان مسیحی كه هم اكنون ۱۸۶ روز از زمان بازداشت ایشان توسط ماموران اطلاعات و امنیتی می گذرد، نامبرده همچنان بلاتكلیف در بند ۲۰۹ زندان اوین در بازداشت بسر می برد.
    مطابق با ماده ۱۲۸ قانون آئین دادرسی كیفری جمهوری اسلامی اگر چه متهم می تواند یك نفر وكیل بهمراه داشته باشد اما این شهروند مسیحی هم اكنون بنا به دلایلی نامعلوم از سوی مسئولین قضایی از داشتن وكیل نیز محروم می باشد.
    مخالفت با آزادی
    "فرشید فتحی" كه پس از بازداشت ماههای متمادی در سلول انفرادی زندان اوین نگهداری می شد، بنا بر گزارشها در اسفند ماه سال ۱۳۸۹ و در آخرین روزهای نزدیك به ایام عید نوروز ۱۳۹۰ به خانواده این زندانی عقیدتی از سوی مقامات زندان خبر می دهند كه نامبرده می تواند با سپردن وثیقه به ارزش ۲۰۰ میلیون تومان آزاد گردد . خانواده ایشان با مشكلات فراوان، ضمن تهیه و سپردن وثیقه به دادسرای مستقر در زندان اوین در زمان تعیین شده ، در حالی كه نامبرده تمامی وسایل خود را از مسئولین زندان تحویل گرفته بود و قصد خروج از در زندان را داشت از سوی " ناصری" بازپرس شعبه ۶ این دادسرا در آخرین لحظات، به جهت اعمال فشار روحی بیشتر به این زندانی مسیحی با این عنوان كه پرونده این فرد نیاز به بازجویی های بیشتری دارد  از آزادی وی جلوگیری میكند  و وثیقه سپرده نیز به خانواده ایشان برگشت داده می شود.
    این در حالی است که اتهام این زندانی عقیدتی تا کنون به صراحت از سوی مقامات و مسئولان قضایی اعلام نشده است.
    فرشید فتحی ۳۲ ساله و دارای دو فرزند دختر ۷ و پسر دو ساله و نیم است.
    - تداوم تهدید و فشارها بر نوكیشان مسیحی آزاد شده
    لازم به یادآوریست، در روز یكشنبه ۵ دی ماه ۱۳۸۹ ( ۲۶ دسامبر ۲۰۱۰) در آستانه سال نو میلادی ماموران امنیتی در اقدامی هماهنگ و از پیش تعیین شده در یورشی گسترده شماری از شهروندان مسیحی و اعضا کلیساهای خانگی در تهران و برخی شهرستانها را بازداشت نمودند . ماموران امنیتی پس از بازداشت این افراد اتهام آنان را به خانواده هایشان ، تغییر دین (ارتداد) ، ترویج مسیحیت و ارتباط با سازمانهای مسیحی اعلام نمودند.!
    پس از این رویداد، ضمن بازداشت شماری از این افراد برخی از نوكیشان مسیحی ضمن دادن تعهد و یا سپردن وثیقه بطور موقت آزاد شدند . آزاد شدگان گزارش دادند که در بند 209 زندان اوین در سلول انفرادی نگهداری و تحت بازجویی های خشن قرار داشتند . برخی از زندانیانی مسیحی آزاد شده که در بند 209 اوین بودند گفته اند، كه بسیاری از آنان گواهی می دهند که آنجا بدترین قسمت تجربه تلخ زندان و دستگیری آنها بوده است. این بازداشت شدگان گفته اند : فشار روحی آنجا غیر قابل تحمل است.
    همچنین گزارش ها حاكی از آن است که ماموران اطلاعاتی با یورش به خانه های برخی از نوکیشان مسیحی که پیش از این بازداشت و اكنون بطور موقت با قرار وثیقه آزاد می باشند ، هر از گاهی ماموران امنیتی با احضار آنان به پایگاههای اطلاعاتی ( اداره پیگیری)، ضمن تهدید و آزار آنها ، زنان و دختران را به پرونده سازی منکراتی تهدید می نمایند. این اقدامات در هفته ها وروزهای پس از آزادی این افراد ، موجبات آزار بیش از پیش برای این هموطنان مسیحی را بوجود آورده است.
    این گزارش ضمن محكوم كردن آزار مسیحیان در ایران هدف قرار دادن سازمان یافته اقلیت های مذهبی را ناپسند می داند. چرا كه ایران به عنوان امضا کننده " کنوانسیون بین المللی حقوق سیاسی و مدنی " موظف است که استاندارد های جهانی آزادی مذهب را برای همه شهروندانش رعایت کند.

    سه‌شنبه، تیر ۰۷، ۱۳۹۰

    اخراج دو دانشجوی بهایی از دانشگاه قشم

    نورا سهرنگی» شهروند بهایی ساکن بندرعباس که در رشته حسابداری دانشگاه قشم در حال تحصیل بود توسط مسئولان دانشگاه به دلیل بهایی بودن از شرکت در امتحانات پایان ترم، محروم و از دانشگاه مزبور اخراج شد. 

    بازداشت سه شهروند بهایی در مشهد و اصفهان

    خبرگزاری حقوق بشر ایران - رهانا
    در ادامه بازداشت شهروندان بهائی، امروز دوشنبه ۶ تیرماه ۹۰، دو شهروند بهائی در اصفهان و یک شهروند دیگر در مشهد دستگیر شدند. 

    جمعی از شهروندان بهایی سنندج بازجویی شدند

    خبرگزاری حقوق بشر ایران - رهانا
    در پی احضار دسته جمعی شهروندان بهائی سنندج به ستاد خبری این شهر، این شهروندان مورد بازجویی قرار گرفتند. 

    شنبه، تیر ۰۴، ۱۳۹۰

    اجرای حکم شلاق ۱۴ تن از دراویش گنابادی

    خبرگزاری هرانا - حکم شلاق ۱۴ تن از دراویش سلسله نعمت اللهی گنابادی ساکن بیدخت که تیر ماه سال گذشته در جریان اعتراض به روش غیر قانونی دادستان گناباد با پیروان این طریقت عرفانی دستگیر و مجرم شناخته شده بودند به اجرا در آمد. 

    پنجشنبه، تیر ۰۲، ۱۳۹۰

    تخطی از حقوق مدنی نوكیشان مسیحی در جمهوری اسلامی

    در این گزارش سعی بر آن است تا در ارتباط با وضعیت زندانیان ، بازداشت شدگان و بازجویی از نوكیشان مسیحی توسط مامورران اطلاعاتی حكومت مذهبی جمهوری اسلامی ایران كه تاكنون رخ داده و كمتر به آن پرداخته شده است را بازگو كند.

    اجرای حکم چهار سال زندان بهفر خانجانی شهروند بهایی

    خبرگزاری حقوق بشر ایران - رهانا
    بهفر خانجانی شهروند بهایی که به چهار سال زندان محکوم شده بود امروز جهت اجرای حکم خود بازداشت و روانه‌ی زندان شد. 

    بازداشت و آزادی دو شهروند بهایی در گرگان

    خبرگزاری هرانا - دو شهروند بهایی ساکن گرگان به نام‌های مرجان امری و پگاه سنائی که در یکی از محلات شهر مزبور مشغول اقدامی اجتماعی در زمینه تحصیل دانش آموزان بودند توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند.

    چهارشنبه، تیر ۰۱، ۱۳۹۰

    جمعه، خرداد ۲۷، ۱۳۹۰

    اذیت و آزار یک کودک بهائی در شیراز

    خبرگزاری حقوق بشر ایران - رهانا
    یک کودک بهائی، در شیراز بعلت امتناع از شرکت در نماز جماعت، توسط معلم خود مورد آزار بدنی قرار گرفت. 

    دادگاه رسیدگی به اتهام چهار درویش درسروستان برگزار شد

    خبرگزاری حقوق بشر ایران - رهانا
    دادگاه رسیدگی به اتهام چهار تن از دراویش طریقت نعمت اللهی گنابادی، امروز چهارشنبه ۲۶ خرداد در شعبه اول دادگاه عمومی سروستان برگزار شد. 

    انتقال مصطفی دانشجو وکیل دراویش گنابادی به اردوگاه معتادین

    خبرگزاری حقوق بشر ایران - رهانا
    مصطفی دانشجو وکیل دراویش طریقت نعمت اللهی گنابادی از زندان ساری به اردوگاه معتادین منتقل شد. 

    چهارشنبه، خرداد ۲۵، ۱۳۹۰

    پانزده سال حبس برای سه شهروند کرد

    خبرگزارش هرانا - سه شهروند اهل سنت توسط دادگاه انقلاب به پانزده سال حبس تعزیری محکوم شدند.

    تکذیب خبر بازداشت طناز اکبری

    خبرگزاری هرانا - به دنبال انتشار خبري از سوي کمیته گزارشگران حقوق بشر در خصوص بازداشت خانم طناز اكبري، از سوي نهادهاي امنيتي، منابع خبري كميته مطلع شدند كه اين خبر علي‌رغم اظهارات خانواده وي صحت نداشته و ايشان تنها تهديد به بازداشت شده‌اند.

    ریاض سبحانی، شهروند بهائی بازداشت شد

    خبرگزاری هرانا - ریاض سبحانی، شهروند بهائی ساکن تهران صبح امروز در منزل خود بازداشت شد.

    سه‌شنبه، خرداد ۲۴، ۱۳۹۰

    طناز اکبری، شهروند بهایی، بازداشت شد

    روز یک شنبه بیست و یکم خرداد ماه، طناز اکبری شهروند بهایی، در ادامه بازداشت عوامل مربوط به دانشگاه علمی آزاد بهائیان بازداشت شد.

    افزایش فشار بر شهروندان بهائی ساکن سنندج

    کمیته گزارشگران حقوق بشر- تعداد زیادی از شهروندان بهایی ساکن شهر سنندج، از روز 12 اردیبهشت، طی تماس های تلفنی به اداره ی اطلاعات این شهر فراخوانده شده و مورد بازجویی قرار گرفته اند.

    گزارش خلاصه جفا بر مسیحیان ایران در سال هشتاد و نه


    آزار و فشار بر مسیحیان ایران در سال هشتاد و نه ، هم از نظر دفعات ارتکاب و هم از نظر تعداد افرادی که مشمول آن جفاها شده اند افزایش بسیار چشمگیری را نسبت به سال قبل از آن  نشان میدهد .

    پنجشنبه، خرداد ۱۹، ۱۳۹۰

    بازداشت پژمان نیکونژاد و همسرش شراره کاشانی دو شهروند بهایی

    روز شنبه ۱۴ خرداد ماه مامورین امنیتی پژمان نیکو نژاد و همسرش شراره کاشانی نژاد‌بازداشت شدند. 
     مامورینی که برای بازداشت این دو شهروند بهایی به منزل  پزشمان نیکونژاد و همسرش شراره کاشانی مراجعه کرده بودند با عنوان جعلی مامور تاسیسات، خود را معرفی کرده و پس از باز شدن در منزل با خانه وارد می‌شوند.
    به گزارش «خانه حقوق بشر ایران»‌ این بهاییان به علت برگزاری یکی از مراسم‌های مذهبی خود (ضیافت) در خانه بازداشت شده‌اند. ماموران امنیتی که تعداد آنان ۱۰ تن بوده یکی از افراد حاضر در خانه را  مورد ضرب و شتم قرار داده و دیگر حاضران را مجبور می کنند که برگه تعهدی را امضا کنند که دیگر در تشکیلات غیر قانونی بهایی شرکت نمی کنند.
    در جریان این بازداشت کتب و تصاویر مربوط به آیین بهایی، کیس کامپیوتر، ماهواره و برخی وسایل منزل صاحبخانه ضبط شد و هر دو نیز بازداشت شدند. تا کنون از محل نگهداری این زوج اطلاعی در دست نیست.
    در طی روزهای گذشته خانه حقوق بشر ایران گزارش داده بود که  ماموران اطلاعات بابلسر با بر هم زدن یکی از جلسات مذهبی بهائیان میثاق لقائی، مهوند لقائی و نادیا فرهادی شه شهروند بهایی دیگر را بازداشت کرد‌اند.

    بازداشت یک شهروند بهایی در مشهد

    خبرگزاری هرانا - یک شهروند بهایی ساکن اصفهان به نام «انیسا دهقانی محمدی» توسط وزارت اطلاعات مشهد بازداشت شد.

    بازداشت مجدد "بهنام ایرانی" از دگراندیشان مذهبی در كرج

    بهنام ایرانی كه همفكرانش از وی به عنوان كشیش یاد می كنند، بار دیگر در منزل خود ضمن ضرب و شتم توسط ماموران امنیتی مجدد بازداشت شد.

    فراخوان سخنرانی، داستانخوانی، بحث وگفتگو در هانوفر


    12 ژوئن، روز جهانی مقابله با کار کودکان را گرامی داریم.