دوشنبه، آذر ۰۷، ۱۳۹۰

احضار و بازداشت مولوی محمدعلی شه بخش


خبرگزاری هرانا - مولانا حافظ محمد علی شه‌بخش مدیر سابق دارالعلوم حضرت امام ابوحنیفه عظیم آباد زابل، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.

به گزارش سنی نیوز، مولانا حافظ محمد علی شه‌بخش پس از احضار به دادگاه ویژه‌ی روحانیت مشهد در در روز چهارشنبه ۲ آذرماه سال جاری دستگیر و تاکنون از وضعیت ایشان اطلاعی در دست نیست.
سه سال پیش در پی مراجعه نیروهای امنیتی به مدرسه علوم اسلامی اهل سنت سیستان، و تخریب آن نیز، مولانا محمد علی برای حفظ جان خود مجبور شده بود مدتی متواری باشد که بر همین علت برخی از نزدیک‌ترین افراد به ایشان منجمله دو برادر (عبدالرحمن شه‌بخش و نور محمد شه‌بخش) و خواهر زاده‫‌اش(عبدالکریم) از سوی نیروهای نظامی در ادقدامی تلافی جویانه دستگیر شدند.


رمضان سال گذشته بعد از مذاکرات و پا درمیانی افراد ذی صلاح و شخصیت‌های برجسته منطقه نام ایشان از لیست افراد تحت تعقیب حذف شده ایشان زیر نظارت مستقیم حکومت در دارالعلوم زاهدان مشغول به تدریس شدند.

بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
  • اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی:تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمی توان به صرف داشتن عقیده ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد.
  • بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی:هیچکس را نمی توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
  • بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می باشد.
  • ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.
  • ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخصی حق دارد از آزادی اندیشه، وجدان و دین بهره‌مند شود: این حق مستلزم آزادی تغییر دین یا اعتقاد و همچنین آزادی اظهار دین یا اعتقاد، در قالب آموزش دینی، عبادت‌ها و اجرای آیین‌ها و مراسم دینی به تنهایی یا به صورت جمعی، به طور خصوصی یا عمومی است.
  • بند ۱ ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی:هرکس حق آزادی و امنیت شخصی دارد. هیچ کس را نمیتوان خودسرانه دستگیر یا بازداشت کرد.
  • بند ۱ ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسیهر کس حق آزادی فکر، وجدان و مذهب دارد. این حق شامل آزادی داشتن یا قبول یک مذهب یا معتقدات به انتخاب خود، همچنین آزادی ابراز مذهب یا معتقدات خود، خواه بطور فردی یا جمعی، خواه به طورعلنی یا در خفا در عبادات و اجرای آداب و اعمال و تعلیمات مذهبی می باشد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر